- наявність у учасників на торговому місці виписки з Єдиного державного реєстру;
- наявність та дотримання учасниками ярмарку асортиментного переліку товарів для реалізації, узгодженого з Житомирським міськрайонним управлінням Головного управління Держасанепідслужби у Житомирській області, санітарно-гігієнічних норм;
- на торговельному місці продавця (юридичної особи) таблички із зазначенням назви, місцезнаходження і номера телефону суб’єкта підприємницької діяльності;
- на торговельному місці продавця (фізичної особи – суб’єкта підприємницької діяльності) - таблички із зазначенням його прізвища, імені та по-батькові, місця проживання;
- наявність у продавців медичних книг;
- дотримання правил торговельного обслуговування та роботи закладів ресторанного господарства відповідно до діючих нормативних документів;
- дотримання громадського порядку та безпеки громадян під час проведення ярмарку;
- дотримання «Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші у м. Житомирі», встановлених звукових норм;
- утримання об’єктів та прилеглої до них території в належному санітарно-технічному стані та естетичному вигляді, наявність урн;
- дотримання правил охорони праці та пожежної безпеки;
- дотримання вимог чинного законодавства України.