Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 38
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 464470
Прогноз погоди
Керівників підприємств-боржників зобов’язали надати пропозиції по ліквідації заборгованості
22 квітня 2010 року 10:09

Комісія з погашення заборгованості із заробітної плати зобов’язала керівників підприємств-боржників до 1 травня надати пропозиції по ліквідації заборгованості.

Характеризуючи ситуацію, що склалася в місті із заборгованістю  по заробітній платі та внесках до Пенсійного фонду можна оцінити  її як складну.

 За даними статистики, заборгованість із виплати заробітної плати працівникам підприємств, установ та організацій  в порівнянні з початком 2010 року зросла на 2,6 млн.грн.  і на 1 квітня   становила 20,4млн.грн.

Загалом в місті нараховується 73 підприємства, що заборгували своїм працівникам заробітну плату із них 66 -  це  економічно-активні підприємства. Більша частина заборгованості із виплати заробітної плати економічно-активних підприємств утворилося за рахунок власних коштів підприємств.

         Працюють  міська та районні комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, які на своїх засіданнях  заслуховують керівників підприємств – боржників щодо перспектив погашення існуючої заборгованості.

 Упродовж січня – березня  2010 року було  проведено   10 засідань комісій на яких  заслухали 64  інформації керівників підприємств-боржників із заробітної плати та страхових внесках до Пенсійного фонду України. 

Управлінням праці та соціального захисту населення у місті та районах проведено 28 обстежень суб’єктів  господарювання, за результатами яких внесено 124 пропозиції  та рекомендації щодо шляхів усунення виявлених порушень. Всім керівникам підприємств рекомендовано вжити заходів щодо забезпечення мінімальних гарантій оплати праці та її виплати.

В поточному році питання погашення заборгованості із заробітної плати  розглянуто на засіданнях  виконавчого комітету міської та районних рад.  Прийняті відповідні рішення.

  

Управління по зв’язках з громадськістю

 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове