Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 34
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 477404
Прогноз погоди
«Ми всі рівні» або «Декілька годин для мам»
16 квітня 2010 року 12:02

 

У рамках міської програми «Турбота» у Житомирі започаткована соціально-реабілітаційна програма «Ми всі рівні» для дітей та молоді з особливими потребами. Віднині, при підліткових клубах за місцем проживання працюватимуть різнопрофільні гуртки для дітей-інвалідів.

«Сходити до магазину, у перукарню, відвідати лікаря чи заплатити за комунальні послуги – це справжня проблема для мам, які виховують дитину-інваліда. Зазвичай у нас мало таких сімей, де є і папи. Часто турботи по догляду та лікуванню діток  лягають на плечі саме мам. Це жіноча доля – нести цей хрест. І тому ми вирішили зробити центр, де мами можуть залишити своїх діток на деякий час і використати його для власних потреб», - зазначила міський голова Віра Шелудченко.

У центрі з дітками працюють педагоги, медичні працівники та волонтери. Першими волонтерами проекту стали студенти університету «Україна». Тут дітей-інвалідів не тільки доглядають, а й розважають. А головне - на заняттях діти можуть поспілкуватися з однолітками.

Важливість такого спілкування для дітей підтвердила Наталія Суригіна, мама дитини-інваліда: «Для моєї дитини це надзвичайно важлива справа. Він з самого ранку чекав, коли ми вже підемо до клубу. Нагадував і заспокоївся лише, коли побачив, що я збираю речі і ми виходили».

Різнопрофільні гуртки для дітей та молоді з особливими потребами працюватимуть при клубах за місцем проживання міського культурно-спортивного центру Житомирської міської ради щосереди з 10.30 до 13.00 год. за адресами:

·        «Берегиня» - вул. Шевченко, 24;

·        «Дружба» - вул. Східна, 68;

·        «Мрія» - вул. Рильського, 1;

·        «Пролісок» - вул.М.Бердичівська, 4;

·        «Орлятко» -  вул. Шевченко, 102;

·        «Патріот» - вул. Довженко, 49;

·        «Ровесник» - вул. Космонавтів, 38;

·        «Факел» - вул.М.Бердичівська, 4;

·        «Юний гагарінець» - пров. Шкільний,13.

 

Нагадаємо, що два роки поспіль за сприянням міського голови Віри Шелудченко у літньому таборі «Супутник» було організовано тематичні зміни для дітей з обмеженими можливостями. Це перший досвід в Україні щодо оздоровлення дітей з обмеженими можливостями не у спеціалізованих закладах, а у звичайних дитячих оздоровчих таборах.


 

Міський голова Віра Шелудченко побувала на відкритті кімнати для дітей-інвалідів при підлітковому клубі "Пролісок"



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare