Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 43
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 481636
Прогноз погоди
Сьогодні Житомир у центрі світового культурного простору
12 квітня 2010 року 16:55

 

З 12 по 18 квітня 2010 року у Житомирі проходить ІІ Міжнародний фестиваль «Житомирська музична весна» імені Олександра Стецюка.

 

Відкриваючи фестиваль,  Житомирський міський голова Віра Шелудченко привітала усіх учасників та гостей фестивалю: «Вже стало доброю традицією, що музика розпочинає весну у Житомирі. Цей фестиваль дає можливість об’єднати різні покоління житомирських митців, надихнути молодих музикантів на служіння мистецтву, повернути місту славу важливого осередку академічної музики».

 

Міський голова Віра Шелудченко зазначила, що такі ініціативи, особливо за часів кризи, свідчать про високу громадську відповідальність житомирян, де б вони не жили, тому підтримка таких починань приносить щире духовне задоволення.

 

Фестиваль «Житомирська музична весна» проходитиме у місті Житомирі кожні два роки. Цьогоріч на запрошення організаторів до міста прибули композитори з Росії, США, Нідерландів, Австрії, Ізраїлю.

 

Як зауважила кандидат мистецтвознавства, доцент Ірина Копоть, фестиваль дає можливість місту, навіть найменшому, продемонструвати свою культурну значимість, ввійти у світовий культурний простір. На період проведення фестивалю місто, незалежно від своєї географії, стає «центром» такого простору.

 

 

Як все починалося

Влітку 2008 року у Житомир приїхав відомий московський композитор, заслужений діяч мистецтв Російської Федерації, бувший житомирянин, випускник Житомирського музичного училища ім. В.С.Косенка Сергій Жуков. Прибув з метою втілити мрію відомих випускників Житомирського музучилища – провести цикл концертів та майстер-класів за їх участю. Маючи досвід проведення фестивалів та розуміючи важливість підтримки у такій справі міської влади та громадських організацій, С.Жуков звернувся до громадської організації «До ладу!» з проханням стати співорганізаторами акції. Ідею проведення фестивалю у Житомирі щиро підтримала міський голова Віра Шелудченко та запропонувала допомогу.

У 2009 році започатковано Міжнародний фестиваль «Житомирська музична весна».



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare