Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 46
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 477195
Прогноз погоди
Житомир стає безпечнішим завдяки новітнім технологіям
12 квітня 2010 року 12:58

Завдяки впровадженню системи глобального позиціонування (GPS) та міських камер спостереження Житомир впритул наблизиться до європейських стандартів міської безпеки.

Заступник Житомирського міського голови Ігор Гундич провів нараду з питань впровадження GPS для контролю за міським транспортом. На сьогоднішній день планується тестове впровадження системи на трьох маршрутах. Це дозволить контролювати маршрутки, чи дотримуються вони графіку та маршруту руху. «Ми переконані, що це суттєво покращить якість надання транспортних послуг у місті», — переконує заступник міського голови Ігор Гундич.

Якщо тестування пройде вдало, то планується започаткувати програму обладнання всіх міських маршруток GPS-навігаторами, які будуть поєднані зі  спеціальним комп’ютерним комплексом стеження. Фінансування програми передбачається на 50% з міського бюджету і 50% силами власників маршрутів

Також в рамках програми «Безпечне місто» були поновлені перемовини з організацією, спроможною забезпечити відеоспостереження на основних вулицях Житомира. На сьогодні вже є тестова камера на майдані Соборному. Також найближчим часом буде обладнано Михайлівську.
 
«Загалом у рамках програми «Безпечне місто» ми плануємо встановлювати декілька десятків камер щороку,що дозволить нам значно оперативніше реагувати на потреби міста і суттєво підвищить рівень безпеки», — коментує заступник міського голови Ігор Гундич.

 

Довідково: GPS, Систе́ма глоба́льного позиціонува́ння (англ. Global Positioning System) — сукупність супутників, обладнаних радіочастотним приймально-передавальним обладнанням, що використовуються для визначення розташування об'єкта на поверхні Землі.

Військове відомство США дозволило цивільним користувачам використання системи з меншою точністю. Використовуючи GPS-приймач, можна точно визначити його позицію на поверхні Землі. На сьогодні окрім приймачів спеціального призначення випускаються прилади, вмонтовані в наручні годинники, сотові телефони, ручні радіостанції, за допомогою яких можна орієнтуватись на місцевості. Їх використовують альпіністи, рятівники, туристи.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare