Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 465123
Прогноз погоди
В міській раді створять робочу групу з питань ефективного використання коштів міського бюджету
26 квітня 2016 року 19:07
Про це розповіли 26 квітня під час брифінгу перший заступник міського голови Олексій Ясюнецький, секретар міської ради Наталія Чиж та заступник директора КП "Інспекція з благоустрою" Наталія Павлюк. Посадовці навели три приклади, які спонукали до створення робочої групи з питань ефективного використання коштів міського бюджету. Також зауважили, що однією з причин створення відповідної робочої групи стало відкриття Дому української культури, яке набуло широко розголосу у ЗМІ Житомира та у соціальних мережах.
Олексій Ясюнецький зауважив, що робоча група буде створена розпорядженням міського голови, метою її діяльності стане виявлення зловживань використання коштів міського бюджету.

"От наприклад, ми маємо вже кримінальне провадження по ЗОШ №26. Коротенька передісторія: 14 травня минулого року, з голосу, було внесено питання виділити кошти 1 млн 200 тис грн на заміну освітлення школи №26 (на люмінесцентні лампи). Згідно з кошторисом вартість таких ламп, тоді в 2015 році складала 122 грн 44 коп. за 1 шт. Я вчора дав доручення нашим економістам подивитись вартість з тотожними характеристиками таких ламп на сьогодні, і виявилось, що на разі ціна таких ламп складає 21 грн 32 коп. за 1 шт. Тобто в 6 разів в кошторисі для школи ціну завищено, а це 191 тис. 319 грн. Пропозиція вносилась депутатом Янчук, вона ж і є директором школи. На разі слідчі призначили експертизу", - констатував Олексій Ясюнецький.

Секретар міської ради Наталія Чиж розповіла присутнім ситуацію з КП "Парки", а саме, що там порушено кримінальне провадження з того ж питання - неефективне використання бюджетних коштів.

"Провели зустрічі з працівниками парку і маємо підтверджені ними факти про те, що там виплачувалась заробітна плата людям, які не працювали в цьому парку, які, в принципі, не існують взагалі. Також ми маємо факти що до заниження надходжень від продажу білетів. Щонайменше вдвічі. Для, прикладу, у минулу суботу парк вторгував 40 тис грн при умові, що не всі каруселі були запущені. Таких надходжень ще жодного разу не було. На разі на підприємстві триває аудит і по його завершені ми надамо всю необхідну інформацію і цифри", - зауважила Наталія Чиж.

Секретар міської ради акцентувала окремо увагу на літній естраді "Ракушка". На її ремонт було витрачено 12,5 млн. грн, але приміщення знову потребує ремонту.

"Я провела 3 робочі групи, зустрічалися з представниками, які виконували ремонтні роботи та з експертами. "Ракушка" в жахливому стані, її потрібно перероблювати. Попередні висновки експертів: там були допущені порушення як і у використаних матеріалах та й у самих роботах. Ми також хочемо, щоб робоча група в яку увійдуть представники всіх фракцій, працівники міської ради, могли поглиблено зайнятися і цим питанням. 12,5 млн грн - це величезні кошти, куди пішли ці гроші?, - підсумувала секретар міської ради.
 
Заступник директора КП "Інспекція з благоустрою" Наталія Павлюк вже певний час проводить інвентаризацію підприємства, результатами якої поділилась із засобами масової інформації:

"В липні місяці минулого року, колишній керівник інспекції Самборський уклав договір на оренду двох тракторів і причепу. Оціночна вартість: орієнтовно 120 тис.грн. При цьому підприємству вкрай необхідна техніка для вивозу сміття і сьогодні для того, щоб його вивозити, ми винаймаємо техніку. Ці трактори були віддані в оренду підприємству Бест Трейд, яке з травня минулого року не подає звіти до податкової інспекції. Оренду за техніку зазначене підприємство сплачувало у розмірі 1500 грн на місяць. Мало того, що це занижена ціна, ще й до січня-місяця Бест Трейд сплачувало оренду готівкою, через банк. Неодноразово ми звертались до них, щоб техніку повернути і розірвати договір, але ніхто не виходить на зв'язок. Сьогодні ми піднімаємо питання про повернення техніки в тому стані, якому її надавали. Звернулись для цього у відповідні органи", - розповіла Наталія Павлюк.

На завершення брифінгу Олексій Ясюнецьки зазначив:

"Це лише три приклади та в процесі роботи групи ми виявимо ще багато чого цікавого, будемо інформувати ЗМІ та громадськість з даних питань".


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове