Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 34
візитів сьогодні: 5525
візитів всього: 463566
Прогноз погоди
Україна відзначає 55 річницю першого польоту людини в космос
12 квітня 2016 року 11:37

Перше знайомство людини із космосом відбулося 12 квітня 1961 року. Космонавт Юрій Гагарін здійснив політ навколо Землі, який тривав 108 хвилин.

Гагарін не був вихідцем Житомира, але наше місто може пишатися іншою видатною особою, пов'язаною з космічною галуззю. Тут народився  основоположник практичної космонавтики - Сергій Корольов. Саме під його керівництвом було запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, відбувся перший політ та вихід людини в космос.

В 1970 році в Житомирі було відкрито меморіальний будинок-музей Корольова. Сьогодні місто відоме і унікальним Музеєм космонавтики,  названим на його честь. Комплекс є історичним, науковим, культурним і туристичним центром регіонального та національного значення.

Над розширенням Музею космонавтики цього року замислилася місцева влада. Як раніше повідомлялося, наразі опрацьовується можливість відновлення приміщення кінотеатру "Космос" та розміщення там другого майданчика музею. Адже через відсутність місця в основному приміщенні, з 10 тис. експонатів там представлено  лише 450. Можливість співпраці у цьому питанні наприкінці квітня обговорили міський голова Житомира Сергій Сухомлин та Генеральний консулапосольства США Вільям Бистрянські.

Тож доки влада працює над популяризацією та розвитком космічної тематики у Житомирі, мешканців міста запрошуємо відвідати заходи, присвячені події, яка 55 років тому назавжди змінила хід історії людства.  

План заходів(за адеросою: м. Житомир, вул.Дмитрівська,5, музей Космонавтики):

10.00-17.15 – День відкритих дверей в Меморіальному будинку-музеї

                        академіка С.П.Корольова та експозиції «Космос»;

11.00 – Відкриття виставки творчих робіт учасників Міжнародного

             конкурсу творчих робіт «Яка прекрасна наша планета!»,

             присвяченого 55-річчю першого польоту людини в космос;

12.00-19.00 – мистецький проект «Фотосушка»;

14.00 – урочисте нагородження переможців Міжнародного конкурсу

             творчих робіт «Яка прекрасна наша планета!», присвяченого 55-

             річчю першого польоту людини  в космос;



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове