Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5516
візитів всього: 464538
Прогноз погоди
На базі ЗОШ №30 впроваджується інклюзивна освіта
3 грудня 2014 року 11:17
Необхідні умови для навчання дітей з обмеженими фізичними можливостями створені у ЗОШ № 30. За рахунок коштів міського бюджету у сумі 500 тис. грн, виділених сесією міської ради, навчальний заклад зробили доступним для ведення інклюзивної освіти.
 
«В результаті був облаштований пандус з накриттям, для того, щоб діти на візках могли потрапити в  були розширені дверні пройоми, облаштовані спеціальні санвузли для цих діток. В ході візиту було помічено достатньо недоліків, які допущені підрядником, тому встановлений тижневий термін, протягом якого він має усунути всі недоліки», - розповів перший заступник Житомирського міського голови.
 
Під час робочого візиту до школи Сергій Сухомлин також звернув увагу на те, що впорядковано і пришкільну територію, а саме, відремонтовано пошкоджене асфальтне покриття, яке раніше створювало незручності для учнів у пересуванні територією навчального закладу. Поряд з тим, вирішено питання пересування дітей з особливими фізичними потребами від дому до школи та навпаки.
 
«Два тижні тому на територіальний центр управління соціального захисту був переданий автомобіль, для того, щоб ранці дітей можна було доставляти в школу,  і після уроків привозити назад додому», – розповів Сергій Сухомлин.
 
За словами першого заступника міського голови в планах на наступний рік – виділення коштів з міського бюджету на встановлення ліфту в приміщенні 30-ї школи, для того аби діти з особливими фізичними потребами мали змогу підніматися на 2-й поверх. Нагадаємо, школа №30 стала першим державним загальноосвітнім закладом у Житомирі, в якому впроваджується інклюзивна освіта.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове