Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5557
візитів всього: 481388
Прогноз погоди
За сприяння міського голови модернізовано районну котельню №6
25 жовтня 2012 року 17:56

Котельня, яку мало не втратило місто через заставу комунального майна у минулі роки, модернізовано якісним обладнанням.

25 жовтня 2012 року, міський голова Володимир Дебой оглянув районну котельню №6 та спільно із заступником міського голови Миколою Боровцем та директором комунального підприємства Дмитром Рогожиним показав представникам ЗМІ елементи устаткування котельні, які були модернізовані.

Модернізація об’єктів КП «Житомиртеплокомуненерго» та забезпечення спецтехнікою і ресурсами для роботи цього підприємства має стратегічне значення для міста, адже більшість котелень, мереж теплопостачання та мереж постачання гарячої води побудовані десятки років назад і потребують ремонту.

Тому цього року, за ініціативи міського голови, з міського бюджету були виділені кошти у розмірі понад 12 млн. грн. для погашення різниці у тарифах. Ці кроки дозволили підприємству акумулювати власні кошти та направити їх на модернізацію районної котельні №6 і закупити спецтехніку для роботи ремонтних бригад.

Перед усім були замінені старі пальникові пристрої на сучасні комплекси СНТ-88 та СНТ-67, які дозволяють економити паливо та підняти коефіцієнт корисної дії котлів до 94%. Технічне переоснащення обладнання для очистки води, що подається у тепломережі, дозволить збільшити термін експлуатації трубопроводів у 3-4 рази.

«Окупність модернізації котельні – 4 місяці. Крім того буде зменшено використання палива, електроенергії. Керувати котлами та встановленими новими системами для працівників котельні набагато легше, адже електронні інтерфейси набагато функціональніші ніж застарілі системи управління», - наголосив міський голова Володимир Дебой.

Крім того, модернізація котлів дозволила зменшити використання електроенергії на 50%.

Районна котельня №6 забезпечує теплом понад 25% споживачів міста, зокрема 166 житлових будинків та гуртожитків, 4 лікарні та 3 поліклініки, 8 шкіл, 11 дошкільних навчальних закладів, адміністративні будівлі обласного та місцевого підпорядкування. Це найбільша котельня міста, тому її модернізація дозволить економити значні кошти.

«На заміну конвективної частини котла, пальникових пристроїв котлів та технічне переоснащення системи очистки води для зменшення швидкості корозії трубопроводів було витрачено понад 3 мільйони гривень коштів підприємства, але без допомоги міської ради – це було б неможливо», - зізнався Дмитро Рогожин.

За каденції попереднього міського голови котельня була закладена під заставу приватній фірмі. Сьогодні, нарешті відсудивши котельню у кредиторів, міська рада виділяє кошти на відновлення та модернізацію об’єкту.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare