День працівників харчової промисловості відзначається щорічно у третю неділю жовтня відповідно до Указу Президента України від 08.08.1995 № 714/95.
Сьогодні, 19 жовтня 2012 року, напередодні професійного свята всіх харчовиків слова привітання висловлювали голова Житомирської обласної ради Й.А. Запаловський та Житомирський міський голова В.М. Дебой.
Запаловський Й.А. підкреслив, що за статистичними показниками за темпами розвитку в харчовій промисловості Житомирська область за останні два роки займає в Україні одне з перших місць.
«Харчова промисловість – це високотехнологічна промисловість, яка повинна мати високу якість продукції, належний мікробіологічний стан, щоб зберегти здоров’я людей. У Житомирі працює близько 7000 працівників харчової промисловості, які дають 35% промислового виробництва міста Житомира та більше 18 млн. грн. податків. Без вашої продукції неможливе життя людини», - зазначив Володимир Дебой.
Також сьогодні відзначено найкращих працівників харчової промисловості міста та трудові колективи, які активно розвивають дану галузь і примножують здобутки всієї області.