Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 482225
Прогноз погоди
Громадськість міста вшанувала пам’ять видатного композитора, піаніста, диригента та педагога Михайла Скорульського
15 жовтня 2012 року 09:19

 

13 жовтня 2012 року до пам’ятної дошки Михайлу Скорульському, що на будівлі Житомирської міської ради, було урочисто покладено квіти.

У покладанні взяли участь заступник міського голови Олександр Бочковський, голова обласної спілки поляків Житомирщини Вікторія Лясковська-Щур, голова громадської організації «Руська співдружність» Євген Тіміряєв, автор меморіальної дошки, відомий житомирський скульптор Василь Фещенко та делегація із Сілезького воєводства республіки Польща, на чолі із депутатом третьої каденції Сілезького сеймика Зігмундом Вільком.

«Історія життя та творчості Михайла Скорульского тісно пов’язана із Житомиром – митець навчався та працював у нашому місті. Сьогодні ми є свідками світового визнання творчості композитора, краса та неповторність якої формувались і в місті Житомирі» - наголосив Олександр Бочковський.

Після покладання у приміщенні музичної школи №1 розпочався концерт, присвячений композитору «І музики душа жива…».

Захід відбувся у рамках святкування V Днів польської культури.        Також на урочистостях були присутні родичі та близькі композитора.

 

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare