Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 477407
Прогноз погоди
Житомир отримав сертифікат учасника проекту «Угода мерів»
5 жовтня 2012 року 12:01

Вчора, 4 жовтня 2012 року, Житомирський міський голова Володимир Дебой взяв участь у  Форумі «Угода мерів – шлях до сталого енергетичного розвитку на рівні міста та країни».

Серед учасників конференції – представники міст-підписантів Угоди мерів, міністерств, міжнародних та донорських організацій, фінансових інституцій, експерти та консультанти з питань енергозбереження.

Під час Форуму Угоди мерів від Мінрегіонбуду та делегації ЄС в Україні міський голова Володимир Дебой отримав сертифікат-підтвердження щодо участі м. Житомира у проекті «Угода мерів», спрямованому на підвищення енергозбереження в містах.

Керівництвом Мінрегіонбуду, представниками Єврокомісії та Асоціації «Енергоефективні міста України» відзначено великі досягнення Житомира як міста, яке активно впроваджує енергоефективні проекти, залучає для цього інвестиції міжнародних фінансових організацій та має високий рівень реалізації енергоефективних заходів

Нагадаємо, Житомир став пілотним містом в Україні, де у школах дітей навчають бути енергоефективними. Житомир має змогу використати 10 млн.грн. євро кредиту від ЄБРР та 5 млн.євро безповоротного гранту Фонду Е5Р на модернізацію системи теплопостачання, що дозволить суттєво економити енергоносії та стане кроком на 15 років уперед в теплоенергетиці. У котельнях міста вже замінюють старі котли із низьким коефіцієнтом корисної дії на сучасні енергоефективні. Сьогодні Житомир активно реалізує енергоефективний проект НЕФКО по утепленню дитячого садочка №21 та заміні неекономічних ламп розжарювання на енергозберігаючі світлодіодні ліхтарі по вулицях та провулках міста. В Житомирі вже розпочато проект по утепленню житлового фонду, який міська влада планує продовжити і на наступні роки шляхом утеплення першочергово – соціальних об’єктів.

У рамках форуму також відбулося широке обговорення можливостей застосування енергетичного менеджменту за допомогою залучення інвестицій для енергетичного розвитку, огляд кращих практик інвестування сталого енергетичного розвитку, співпраці міст та інших зацікавлених сторін на шляху реалізації плану енергозбереження.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare