Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 477474
Прогноз погоди
Затверджено порядок розгляду деяких питань у сфері містобудування та архітектури
4 жовтня 2012 року 09:15

 

Заступник начальника управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Крижанівська О.В. акцентувала увагу на необхідності прийняття даного регуляторного акту, який врегульовує питання, пов’язані з прийняттям Закону України Про регулювання містобудівної діяльності”.

З втратою чинності Закону України “Про планування і забудову територій з правового поля виключено поняття «місцеві правила забудови» - нормативно-правового акта, яким повинен встановлюватися порядок планування і забудови та іншого використання територій населеного пункту, а також перелік усіх допустимих видів, умов і обмежень забудови та іншого використання територій.

Неврегульованими також залишалися процедури розгляду питань щодо: проведення реконструкції, капітального ремонту вбудовано-прибудованих приміщень і житлових квартир, виведених з житлового фонду, а також окремо розміщених об’єктів містобудування зі зміною функціонального призначення,  розташування тимчасових збірно-розбірних металевих гаражів для утримання приватних транспортних засобів за місцем проживання їх власників,  внутрішнього перепланування (переобладнання) власних приміщень (квартир), індивідуальних житлових будинків, які відповідають чинному законодавству і забезпечують вирішення деяких питань життєдіяльності територіальної громади міста.

Наказом Міністерства регіонального розвитку,  будівництва  та житлово-комунального  господарства  України  було передбачено розміщення тимчасових споруд по комплексній схемі розміщення. Однак, після затвердження схеми виникала необхідність приведення існуючих тимчасових споруд  у відповідність до затвердженої комплексної схеми, архітектурних типів тимчасових споруд та вимоги  щодо  їх  розміщення, облаштування  та  утримання, що не передбачено зазначеним наказом.

Для врегулювання нагальних для розвитку міста питань міський голова В. Дебой, перший заступник міського голови Семенець Г.В. зверталися в Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за роз’ясненнями та консультаціями.

Затверджений рішенням виконкому Порядок розгляду зазначених питань пройшов низку громадських слухань, в нього було внесено зміни та доповнення, пропозиції від фізичних та юридичних осіб, а також роз’яснення профільного Міністерства.

Таким чином, місто одержало необхідний для свого подальшого розвитку документ.

 

Управління по звязках з громадськістю

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare