Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482613
Прогноз погоди
Експерти НЕФКО задоволені реалізацією енергоефективних проектів у Житомирі
2 жовтня 2012 року 16:44

Сьогодні, 02 жовтня 2012 року, Житомирський міський голова Володимир Дебой зустрівся із представниками НЕФКО, які напередодні оглянули ступінь реалізації енергоефективних проектів у місті. Це, зокрема, утеплення фасаду дитячого садочку №21 та модернізації мереж зовнішнього освітлення.

Експерти НЕФКО задоволені і темпами, і якістю будівельно-монтажних робіт з утеплення у ДНЗ №21 та системою заміни ламп по вулицях міста на енергоефективні. Говорять, не чекали так швидко побачити результат. «У садочку справи йдуть краще, ніж ми очікували. Адже, зважаючи на тривале оформлення документації, ми думали, що роботи в закладі тільки розпочато. Але були приємно здивовані: в садочку вже замінили всі вікна, виконано 30% утеплення фасаду, якість робіт – висока. Ми задоволені. Одразу видно: у вас працює єдина команда, до якої долучені всі, починаючи від міського голови і закінчуючи монтажниками. Це дуже приємно», – говорить Андрій Каташов, технічний консультант НЕФКО під час зустрічі із міським головою.

Житомирський міський голова Володимир Дебой упевнений: реалізація енергоефективних проектів – серйозний крок не лише для економії енергоресурсів, а й підвищення якості надання послуг.

Керівник міста повідомив, що на дитячому садочку та освітленню вулиць проекти з енергозбереження у Житомирі не закінчуються. Адже міська влада нині працює над залученням коштів для реалізації проектів з утеплення фасадів інших соціальних об’єктів, модернізації мережі теплопостачання. Крім того, Житомир став учасником проекту «Угода мерів» енергоефективних міст. «Головне, – упевнений керівник міста, – що це дає реальну економію і є швидкоокупним». Як, наприклад, заміна неекономних ламп розжарювання на світлодіодні, які споживають у 5 разів менше електроенергії, мають гарантійний термін експлуатації, у 2,5 рази більший світловий потік та виготовляються місцевим виробником.

Нагадаємо, що на початку вересня 2012 року,  відбулася виїзна робоча нарада під керівництвом міського голови Володимира Дебоя за участю представників НЕФКО, під час якої презентовано нове освітлення.

Підтримуються ініціативи міст у впровадженні енергоефективних проектів і на загальнодержавному рівні. Нещодавно, під час ювілейних зборів Асоціації міст України Президент України наголосив: «Для стимулювання впровадження у містах проектів з енергоефективності у Бюджетному кодексі має бути передбачена можливість залишати у бюджетах міст кошти, що були зекономлені в результаті упровадження таких проектів. Саме такі програми матимуть подальшу підтримку з державного бюджету».

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare