Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5523
візитів всього: 464690
Прогноз погоди
Міський голова зустрівся із дітьми війни
1 жовтня 2012 року 18:22

Сьогодні, 01 жовтня 2012 року людей поважного віку, дітей війни, привітав Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Під час урочистої зустрічі з нагоди Міжнародного дня похилого віку та Дня ветерана керівник міста зазначив: «Я дякую вам за все те, що ми маємо сьогодні, те, що побудоване вашими руками. Ми ж намагатимемося примножувати і продовжувати ваші справи у розбудові міста, держави. Я дякую вам за те, що ви йдете у школи і передаєте молоді добро і мудрість, які накопичили за нелегке життя. Бережіть один одного, передавайте підростаючому поколінню свої знання та досвід».

З нагоди свята для присутніх організовано святковий обід.

 

Довідково: 1990 року Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення про заснування Міжнародного дня літніх людей, призначивши його на перший день жовтня.

Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року щорічно відзначає цей день. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою.

Першими Міжнародний день людей похилого віку святкували європейці. Потім до них приєдналися американці, а близько 10 років тому це свято стало по-справжньому інтернаціональним. Особливо шанують цей день в скандинавських країнах.

За міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Таких у світі нині - понад 600 мільйонів, тобто майже кожна десята людина на Землі.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове