Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 19
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 479569
Прогноз погоди
Щодо тарифів на оплату послуг з централізованого опалення
26 березня 2012 року 08:37

 

Нещодавно в інтернет-виданнях Житомира з’явилася інформація щодо факту підвищення тарифів на послуги опалення для населення.

Із цього приводу управління комунального господарства інформує.

Тарифи на оплату послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води для населення м. Житомира затверджені рішенням виконавчого комітету від 28.12.10 р. №917 і на сьогоднішній день залишаються без змін.

Стосовно розміру сум нарахувань за послуги централізованого теплопостачання у платіжних квитанціях, які отримали мешканці міста у березні поточного року, то це стосується лише квартир,які обладнано лічильником теплової енергії, які вимірюють кількість тепла, відданого теплоносієм на обігрів квартир та місць загального користування будинку.

Нарахування оплати за теплову енергію за наявності лічильника здійснюється таким чином: кількість отриманої будинком енергії (в гігакалоріях), які показує обчислювач, ділиться на опалювальну площу квартир будинку = кількість енергії, витраченої на опалення 1-го квадратного метра. Ця величина множиться на вартість 1-ї гігакалорії , а потім – на площу конкретної квартири.

Тепловий лічильник являється засобом обліку, а не економії. Він фіксує фактичне споживання теплової енергії будинком. Тому показники лічильника напряму залежать від температури повітря: чим вона нижча температура, тим більше споживається теплової енергії будинком, і навпаки.

Тому в січні-лютому 2012 року, коли температура повітря була нижча від нормативної (розрахункової), нарахування в цих будинках за теплопостачання були більші, порівняно з іншими місяцями.

Показники лічильників знімаються у другій-третій декаді місяця (з 15 по 29 число). Наприклад, якщо показники зняті (у квитанції за лютий місяць – розрахунковий) з 25 січня по 24 лютого, то частина з 25 по 31 січня стосується попереднього місяця і відображається у графі «перерахунок», а частина з 01 по 24 лютого стосується розрахункового місяця і відображається у графі «нарахування». Дана форма нарахування розроблена для зручності абонентів, що користуються субсидією та пільгами.

Таким чином, під час розрахунків за показники тепло лічильника оплата за послуги з централізованого теплопостачання кожного місяця змінюється. Розмір суми нарахувань на пряму залежить від температури зовнішнього повітря, тобто в «холодні» місяці сума до сплати більша порівняно з місяцем року, в якому температура повітря була вищою.

Тарифи на послуги теплопостачання залишаються незмінними.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare