Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5547
візитів всього: 479398
Прогноз погоди
Туберкульоз краще не лікувати, а попереджати
23 березня 2012 року 16:10

 

До Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на туберкульоз, який традиційно відзначається 24 березня, проведено місячник з посилення боротьби з туберкульозом.

130 років тому, у 1882, німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про зроблене ним відкриття мікробактерії, яка є збудником туберкульозу. Через 110 років, в 1993 році, Всесвітньою організацією охорони здоров`я туберкульоз був оголошений національним лихом, а 24 березня - Всесвітнім днем боротьби з цим страшним захворюванням.

22 березня 2012 року учнівська та студентська молодь Житомира мала можливість відвідати профілактичний захід - відео лекторій. На заході було переглянуто фільм, що привертає увагу громадськості до проблем поширення суспільно-небезпечних хвороб, профілактика негативних явищ та утвердження цінностей здорового способу життя. Після чого діти охоче поспілкувалися з лікарем-фтізіатром обласного протитуберкульозного диспансеру.

Сьогодні, 23 березня 2012 року, у стінах Житомирської міської ради відбулась прес-конференція на тему «Актуальність та заходи щодо посилення боротьби із туберкульозом» за участю лікарів-фтізіатрів протитуберкульозного відділення ЦМЛ №2 Мануйлова Д.М., обласного протитуберкульозного диспансеру Кутішенко М.С. та директора міської організації Товариства Червоного Хреста хреста України Черемісіної Р.М. Наприкінці конференції було відзначено волонтерську діяльність Пампурі Л.В., яка цього року стала переможцем у номінації «Волонтер милосердя» та визнана найкращим волонтером України цього року. Привітала переможницю та вручила квіти від міського голови В.М. Дебоя директор Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді О.І. Юрченко.

За даними статистичних даних у світі 60-80 млн. чол. хворіють на туберкульоз В Україні кожного дня на туберкульоз захворює 35 тис чол., в Житомирській області на обліку стоїть близько 15 тис чол., зокрема у Житомирі 1200 чол.

В 1996 році в Україні зареєстровано пік захворюваності на туберкульоз. На разі коефіцієнт захворюваності значно нижчий, проте нагальними залишаються проблеми з кадрами, з своєчасним виявленням та лікуванням захворювання, фінансуванням та загальною ситуацією з шкідливими звичками та соціально небезпечними захворюваннями, такими як вживання тютюну, алкоголю, наркотичних речовин та ВІЛ-інфекції/СНІДу. Всі ці чинники негативно позначаються на імунітеті людини, який стає нестійким до інфекційних захворювань.

Головними залишаються профілактичні заходи, здоровий спосіб життя, які не тільки попереджають небезпечні хвороби, а й продовжують життя.

 

Управління по зв'язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare