Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 15
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 477253
Прогноз погоди
Житомир зробив перший крок для реалізації проекту по очищенню води: підписано протокол про наміри співпраці зі шведською компанією
15 березня 2012 року 20:14

Сьогодні, 15 березня 2012 року, виконавчий комітет Житомирської міської ради в особі міського голови Володимира Дебоя та шведська компанія «Swedish Water Experience AB» в особі голови правління компанії Пер Йоханссона підписали протокол про наміри щодо співпраці у сфері системи очистки каналізаційних стоків міста Житомира.

«Сьогодні ми зробили перший крок для залучення інвестицій та комплексну модернізацію очисних споруд міста. Адже сьогодні нас не задовольняють витрати на електроенергію, якість води, втрати води та водопостачання по графіку. Також ми повинні захистити місто і від зростання тарифів, на які передовсім впливає вартість енергоносіїв. Якщо ж ми будемо запроваджувати і використовувати енергоефективні технології, то використання електроенергії – основної складової тарифу – зменшиться», – зазначив міський голова Володимир Дебой перед підписанням угоди.

«Ми вважаємо, що вода – це найцінніше. І вже упродовж останніх ста років захищаємо нашу воду шляхом будівництва систем очищення стоків. Ми сподіваємося, що наш досвід стане вам у нагоді», – мовив голова правління «Swedish Water Experience AB» Пер Йоханссон.

Метою подальшої співпраці сторін є організація процесу реабілітації наявних водоочисних споруд в Житомирі та започаткування нових очисних споруд з використанням шведського підходу. Кінцевою метою є дотримання екологічних стандартів з використанням найбільш енергоефективних технологій та експлуатацією очисних споруд.

Шведська модель характерна поступовим підходом, що повною мірою використовує наявну інфраструктуру каналізаційних систем та очисних споруд.

«Swedish Water Experience AB» – це об’єднання найбільших компаній шведської водної індустрії (Malmberg Water AB, Läckeby Water AB, Nordic Water AB).

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare