Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 42
візитів сьогодні: 5570
візитів всього: 488980
Прогноз погоди
Про тепло у житомирських домівках та особливості опалювального сезону 2010
14 жовтня 2010 року 12:47

13 жовтня 2010 року на Житомирському обласному радіо відбувся «прямий ефір» за участю міського голови В.Т. Шелудченко. Першим було піднято питання забезпечення теплом, яке і сьогодні залишається актуальним. Все господарство міста було готове до початку опалювального сезону задовго до розпорядження міського голови про його початок від 5 жовтня 2010 року. Однак, виконання розпорядження наштовхнулося на опір “Житомиргазу”, який відмовився виконувати урядове доручення. Основною причиною не надання лімітів на газ називалися борги міста за спожитий газ в розмірі 47 млн. грн., включаючи борги населення – близько 20 млн. грн. Загальна ж картина по країні показує, що борги мають всі обласні центри, і значно більші. Як от Харків – 120 млн., Луцьк та інші.

На запитання ведучого чи вплинули на цю ситуацію вибори можна відповісти ствердно. Адже легко викликати незадоволення тисяч людей в холодних домівках, дитячих садочках, лікарнях діючою владою одному з кандидатів у мери, маючи значний вплив і лобі у газовій сфері.

Питання звідки взявся борг і що з ним робити вирішуються міською владою вже сьогодні. 1,5 місяці тому змінилося керівництво теплокомуненерго за незадовільну роботу. Недавно завершився аудит їхньої роботи. Як виявилося, весь борг було накопичено протягом минулого опалювального сезону. У сезон компанія увійшла з нульовим боргом, а вийшла з боргом у розмірі 68 млн. грн. Як показала перевірка, оплата за газ була на рівні 30-40%. Не велася робота зі стягування боргів з компаній та фізичних осіб. Кошти вимивалися на підставні фірми, які продавали послуги та товари за завищеними цінами або взагалі гроші проплачувалися за ненадані послуги. Зараз цими матеріалами цікавляться правоохоронні органи. Сподіваюся, вони дадуть належну оцінку.

Ймовірно, що це робилося, щоб загнати підприємство у борги та потім викупити його за безцінь. Тому хтось хоче отримати крісло мера для влади, а хтось – для того, щоб взяти собі те чи інше підприємство.

«Я хочу запевнити, що ми цього не допустимо. Теплокомуненерго залишиться у власності міста, громади» - зазначила міський голова.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare