Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 42
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 477235
Прогноз погоди
Житомир виростить своїх Бетховена, Рузвельта і Едісона
6 жовтня 2010 року 16:05

6 жовтня 2010 року міський голова Віра Шелудченко відвідала Фонд "Місія в Україні" та зустрілася із мамами, які вихувають дитей-інвалідів.

 

“Композитор Людвиг Ван Бетховен, президент Америки Франклін Рузвельт, письменник Артур Кларк, актор Дональд Сазерленд, винахідник Томас Едісон – що об'єднує цих людей? Всі вони були успішними, всі вони стали відомими на весь світ. А ще одна спільна риса – всі вони мали серйозні фізичні обмеження. І це не завадило їм стати знаменитими” - наголосила під час зустрічі міський голова.

 

На її думку, серед величезного списку упішних інвалидів немає українського чи слов'янського прізвища, бо в нас слова “інвалід” та “успіх” у нас мають протилежне значення.

 

“Наше суспільство не відкидає повністю неповносправних, але й не дозволяє їм повноцінно розвиватися. Вони загнані у “резервації”, вони сидять вдома, соромляться виходити на люди. Що казати, якщо ще недавно ми самі соромилися носити окуляри, люди досі соромляться носити слухові апарати, бо “якось негарно”, - сказала Віра Шелудченко.

 

“Це треба змінювати. Треба змінювати власне відношення до  цих дітей, і треба змінювати відношення до них людей”, - наголосила вона.

 

За її словами, сім’я, яка виховує дитину-інваліда потребує не тільки державної підтримки, а й підтримки громади. “Соціальна інтеграція людей з обмеженими можливостями – це безумовний пріоритет діяльності міської влади. Адже ми повинні дати нашим дітям шанс на успіх”, - зазначила Віра Шелудченко.

 

Нагадаємо, в Житомирі діє соціально-реабілітаційна програма «Ми всі рівні» для дітей та молоді з особливими потребами: при підліткових клубах за місцем проживання працюють різнопрофільні гуртки для дітей-інвалідів.

 

Два роки поспіль за сприянням міського голови Віри Шелудченко у літньому таборі «Супутник» було організовано тематичні зміни для дітей з обмеженими можливостями. Це перший досвід в Україні щодо оздоровлення дітей з обмеженими можливостями не у спеціалізованих закладах, а у звичайних дитячих оздоровчих таборах.

 

Постійно проводяться зустрічі, акції та заходи для дітей з особливими потребами. Так, у День захисту дітей у місті проводиться «мовчазний аукціон» по збору коштів на лікування хворих дітей, який організовує керівник ЖОГО «Український дім ХХІ століття» Лариса Харчук.





 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare