Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5540
візитів всього: 480874
Прогноз погоди
Музиканти Житомира отримали міжнародне визнання
13 серпня 2010 року 10:59
 З перемогою, “Сузір'я блюз”

    Естрадний ансамбль Житомирської філармонії “Сузір'я блюз” віднині знають не тільки в Україні. Адже він став лауреатом ІV Міжнародного фестивалю-конкурсу народної музики “Самородки 2010”, що відбувся в Севастополі цього літа. Колектив, у складі якого талановиті музиканти - лауреат міжнародних конкурсів Віктор Губанов (художгній керівник), Дмитро Лутай (кларнет), Олекскандр Вербаховський (гітара), Леонід Ламбін (контрабас), Віктор Закусило (ударні інструменти) та солістка-вокалістка Наталія Грузинська здобув на цьому фестивалі третє місце.
   Конкурс-фестиваль народної музики “Самородки” ставить собі за мету шляхетні цілі: зміцнювати народну культуру, зберігати, розвивати та пропагувати кращі традиції національних культур, а також примножувати зв'язкі з українцями, що живуть в інших країнах.
    Цього року на фестиваль приїхали музиканти з Росії, Білорусі, Китаю, Чорногорії, Нової Зеландії, Сербії, Швейцарії. Як повідомили організатори фестивалю, в прослуховуваннях взяли участь два оркестри, чотири хори, чотирнадцять інструментальних та двадцять вокальних ансамблів, тридцять солістів-інструменталістів і тринадцять вокалістів — усього понад триста п'ятдесят осіб. Цей перелік переконливо засвідчує репрезентативність заходу і вагомість перемоги у ньому. Тим більше, що у складі журі були відомі в світі музиканти професор Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського Любов Матвейчук, професор Одеської музичної академії ім. А. Нєжданової, професор Харківського державного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського Ігор Снєдков, заслужений артист Росії Дмитро Бєдінський, професор вокалу та артистичний директор Римської опери Мауро Тромбетта, заслужений діяч мистецтв України, народний артист Російської Федерації Олександр Сметанін, заслужений артист України Ернест Кузьма. Журі оцінювало виконавську майстерність, чистоту інтонації, складність аранжування, і звичайно ж , артистичність та художню культуру виконавців.
    Відомий на Житомирщині та визнаний слухачами колектив — естрадний ансамбль “Сузір'я блюз” здобув ще й визнання найкращих музикантів світу.
    Нових творчих здобутків!




Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare