Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 33
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 477447
Прогноз погоди
Візьми дитину у родину
13 липня 2010 року 12:33

13 липня 2010 року в прес-центрі міської ради пройшла спільна прес-конференція, організована силами служби у справах дітей міської ради та міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Доповідачами на прес-конференції виступили начальники даних структурних підрозділів міської ради Надія Косяк та Ольга Юрченко.

Основною темою зібрання було питання влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у сімейні форми виховання «Візьми дитину у родину».

Як зазначила у своєму виступі О.Юрченко, останнім часом дуже гострою є проблема раннього соціального сирітства. Існує тенденція до збільшення випадків відмови матерів від немовлят ще в пологовому будинку.

Разом з тим, за словами О.Юрченко, у Житомирі з 2006 року створено 5 дитячих будинків сімейного типу. За цей час у цих будинках перебувало 44 дітей-сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування. На сьогоднішній же день таких дітей у нашому місті 34. О.Юрченко також повідомила, що прийомних сімей зараз у Житомирі 12. У них перебувають 17 дітей. При цьому 3 – дошкільного віку та 14 – шкільного.

Н.Косяк повідомила присутнім, що на даний момент у очолюваній нею службі перебуває на обліку 425 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. При цьому, на державному утриманні – 119 дітей.

Начальник служби дітей міської ради зосередила увагу присутніх на те, що основним і найважливішим напрямком очолюваного нею підрозділу є попередження раннього соціального сирітства й збереження біологічної сім’ї. При цьому пріоритетним є також і влаштування дітей-сиріт у прийомні сім’ї та у сім’ї опікунів.

Окрім того, за словами Н.Косяк, проблемним залишається той факт, що більшість потенційних прийомних батьків прагнуть всиновити маленьку дитину віком до 3 років, тоді як у дітей-школярів та підлітків знайти нову родину шансів значно менше.

 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare