Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 37
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482625
Прогноз погоди
Відбулося обговорення Програми економічних реформ
7 липня 2010 року 18:56
 7 липня 2010 року у прес-центрі міської ради пройшов круглий стіл з обговорення Програми економічних реформ Президента України.

Участь в засіданні взяли керівники структурних підрозділів та депутати міської ради, представники громадських організацій та політичних партій. Вела засідання міський голова Віра Шелудченко.

У своєму вступному слові В.Шелудченко зокрема зазначила, що на разі економічні реформи дуже потрібні, адже за останні 19 років незалежності у країні не проведено практично жодної непопулярної реформи, а без цього реального покращення життя не досягнути.

За словами міського голови, Програма Президента розрахована на найближчі п’ять років й для її реалізації в кожній області створено Комітети економічних реформ. Основною метою зібрання В.Шелудченко назвала вироблення практичних рекомендацій по реалізації реформ на найближчому до людей рівні, які будуть передані на обласний рівень для узагальнення.

Далі головуюча передала слово заступнику директора департаменту бюджету та фінансів міської ради Ніні Лозінській, яка детально зупинилася на проблемах реформування міжбюджетних відносин. Так, на переконання Н.Лозінської, на даний час існує три основні проблемні питання бюджетної системи. Це, по-перше, проблема того, що кошти в нашій країні неефективно збираються й неефективно розподіляються. По-друге, факт того, що місцеві бюджети надмірно залежні від міжбюджетних трансфертів. По-третє, бюджетний процес надмірно політизований. Також промовець вважає, що необхідно запровадити ефективний розподіл бюджетів на усіх рівнях – від загальнодержавного, до регіонального й місцевого. Основним завданням при цьому має бути підвищення самостійності місцевих бюджетів.

Було надано слово й начальнику управління житлового господарства Світлані Півоваровій, яка розповіла присутнім про критичний стан в галузі, що склався за останні десятиріччя. Серед основних проблем галузі – величезна заборгованість споживачів за отримані послуги; зношеність основних фондів; низька якість надаваних послуг. В цілому С.Півоварова підтримала запропоновані Президентом кроки по реформуванню галузі житлового господарства. С.Півоварова також впевнена, що серед ключових завдань по реформуванню ЖКГ є створення конкурентного середовища на ринку шляхом залучення до надання послуг приватних компаній.

Про свої напрямки роботи детально розповіли і начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Клинчук та начальник управління освіти Валентин Арендарчук.

Свою точку зору мали змогу висловити й представники політичних партій. Так, перед присутніми виступили голова міської організації політичної партії «Українська платформа» Володимир Піньковський та голова обласної організації політичної партії «Союз Лівих Сил» Володимир Патарідзе.

Підсумував засідання секретар міської ради Анатолій Каленський. Основним лейтмотивом його промови була констатація факту того, що будь-яка реформа є непопулярною. Особливо в умовах перехідної української економіки. А.Каленський висловив переконання, що багато питань можна вирішити на місцевому рівні й для цього необхідно оптимізувати всі галузі життєдіяльності міста. На першому ж місці в процесі реформування економіки України, на думку секретаря міської ради має бути виведення економіки із тіні, що дозволить суттєво підвищити наповнення бюджетів усіх рівнів.

Завершуючи засідання міський голова запропонувала усім присутнім детальніше ознайомитися з Програмою економічних реформ Президента України та подати свої пропозиції в управління по зв’язках з громадськістю міської ради для узагальнення та подальшого оприлюднення в засобах масової інформації.

 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare