Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 68
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 482078
Прогноз погоди
«Книга Скорботи України. Житомирська область» ІІІ том 2 книга
22 червня 2010 року 10:33

 

До Дня Скорботи у міській раді проведено круглий стіл, на якому представлено «Книгу Скорботи України. Житомирська область» ІІІ том 2 книга. У книзі увіковічено пам'ять понад 6100 прізвищ наших земляків, уродженців міста Житомира, які стали жертвами Другої світової війни 1939-1945 років.

 

Секретар міської ради Анатолій Каленський подякував всім, хто сприяв виходу в світ книги. Він також зазначив, що житомиряни свято шанують пам'ять про всіх загиблих мирних громадян, що загинули від рук німецьких агресорів: «Сьогодні ми маємо результат величезної праці групи – істориків, краєзнавців, пошуковців та ентузіастів – Книгу Скорботи. Це частина історії нашого міста і я впевнений, що прийдешні покоління з гідністю оцінять це».

 

Всього на сторінки обласної Книги Скорботи занесені імена 60 800 наших земляків. Видання стало продовженням обласної Книги Пам’яті у дванадцяти томах.

 

 «До цього тому занесені імена мирних жителів міста Житомира, які були страчені, померли, повішені в роки окупації. Книгою Скорботи, третім томом, ми завершуємо виконання програми по увічненню пам’яті загиблих воїнів та мирних жителів», – зазначила  керівник обласного відділення пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України» Раїса Барало. 

 

Редколегія та обласне агентство усвідомлюють, що оприлюднені в томах списки жертв війни ще не повні. Тому звертаються до всіх громадян з проханням повідомляти імена своїх батьків, родичів, близьких, сусідів, які загинули (пропали безвісти) у роки Великої Вітчизняної 1941-1945 років та Другої світової воєн, для увічнення їхньої пам’яті на сторінках томів історико-меморіального серіалу «Книга пам’яті України. Житомирська область».

 

Робота над Книгою триває допоки не знайдена остання могила солдата.

 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare