Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 477352
Прогноз погоди
Керівників підприємств-боржників зобов’язали у визначений термін ліквідувати борги з виплати зарплати
20 травня 2010 року 15:17
Керівників підприємств-боржників зобов’язали у визначений термін ліквідувати борги з виплати зарплати

Керівники підприємств, де є борги із виплати зарплати, мають у визначений термін усунути борги з виплати зарплати та у подальшому своєчасно її виплачувати. Таке рішення було прийняте під час засідання комісії з погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яка відбулася 19 травня під керівництвом начальника управління праці та соціального захисту Юрія Прокопця.
На комісію було запрошено 19 підприємств-боржників, але з’явилося тільки 5. Підприємства, які проігнорували комісію і не аргументували свою відсутність, було прийнято рішення подати на перевірку правоохоронних органів.
Характеризуючи ситуацію, що склалася в місті із заборгованістю по заробітній платі та внесках до Пенсійного фонду можна оцінити як складну.
За даними статистики, заборгованість із виплати заробітної плати працівникам підприємств, установ та організацій в порівнянні з початком 2010 року зросла на 3,4 млн.грн. і на 1 травня становила 21,2млн.грн.
Загалом в місті нараховується 76 підприємства, що заборгували своїм працівникам заробітну плату із них 69 - це економічно-активні підприємства. Більша частина заборгованості із виплати заробітної плати таких підприємств утворилося за рахунок власних коштів підприємств.
Працюють міська та районні комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, які на своїх засіданнях заслуховують керівників підприємств – боржників щодо перспектив погашення існуючої заборгованості.
Упродовж січня – квітня 2010 року було проведено 14 засідань комісій на яких заслухали 88 інформацій керівників підприємств-боржників із заробітної плати та страхових внесках до Пенсійного фонду України.
Управлінням праці та соціального захисту населення у місті та районах проведено 41 обстеженння суб’єктів господарювання, за результатами яких внесено 177 пропозицій та рекомендацій щодо шляхів усунення виявлених порушень. Всім керівникам підприємств рекомендовано вжити заходів щодо забезпечення мінімальних гарантій оплати праці та її виплати.
В поточному році питання погашення заборгованості із заробітної плати розглянуто на засіданнях виконавчого комітету міської та районних рад. Прийняті відповідні рішення.

Управління по зв’язках з громадськістю


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare