Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 464516
Прогноз погоди
В Житомирі відбулася XII Міжнародна науково-практична конференція «Молодь в умовах нової соціальної перспективи»
25 березня 2010 року 16:56
В Житомирі відбулася XII Міжнародна науково-практична конференція «Молодь в умовах нової соціальної перспективи»

XII Міжнародна науково-практична конференції «Молодь в умовах нової соціальної перспективи»

24 березня 2010 року о 14:00 розпочала свою роботу XII Міжнародна науково-практична конференції «Молодь в умовах нової соціальної перспективи», яка є традиційною в нашому регіоні, ініціатор та координатор проекту - Молодіжне об’єднання «Євроклуб», штаб – квартирою якого є «Університет «Україна». Пленарне засідання відбулося в сесійній залі Житомирської міської ради. Конференцію відкрила доктор соціологічних наук, ректор Житомирського економіко-гуманітарного інституту ВНЗ «Університет «Україна» Дікова-Фаворська Олена Михайлівна. З привітанням перед учасниками конференції виступила міський голова Віра Тимофіївна Шелудченко, підкресливши важливість зібрання, що має на меті наукове обґрунтування причин соціальних проблем, в тому числі молоді, та окреслення шляхів їх розв’язання. У роботі конференції взяли участь заступник голови Обласної ради Рудницький Петро Петрович та начальник управління по зв’язкам з громадськістю Житомирської обласної адміністрації Сюравчик Микола Кирилович. Вони побажали учасникам конференції плідної співпраці та успіхів у вирішенні проблем молоді в складних умовах сьогодення.

Головуючою на пленарному засіданні була доктор соціологічних наук Олена Михайлівна Дікова-Фаворська, яка виступила з доповіддю «Житомир відомий/невідомий (за результатами соціального обстеження)», де було представлено «Субкультурну мапу» Житомира та презентовано результати опитування громадської думки житомирян щодо їх ставлення до молодіжних угрупувань.






Логічним продовженням доповіді став виступ Крістіана Шмідта (на фото ліворуч), соціального працівника з міста Штутгард (Німеччина), який ознайомив з досвідом роботи німецьких колег по проведенню мобільної роботи з вуличними молодіжними угрупуваннями. 





                                                                                                                                                                                                                
                                                                                                                                                                                         



Досвід німецьких колег активно впроваджується міським центром соціальних служб сім’ї, дітей та молоді.
Про перші напрацювання втілення цієї моделі мобільної роботи в нашому місті і доповіла начальник центру Юрченко Ольга Іванівна (на фото). Це стало можливим завдяки дворічному україно – німецькому проекту «Мобільна робота з молоддю», який був реалізований Житомирським Євроклубом та Університетом «Україна».





Із надзвичайною зацікавленістю був сприйнятий виступ Макаренко Віри Анатоліївни, кандидата соціологічних наук, доцента із Дніпропетровського національного університету,
в якому порушувалися проблеми Моралі як механізму соціальної самореалізації.
Другий блок пленарного засідання був присвячений практичному вирішенню проблем соціалізації молоді та інтеграції молодих людей з функціональними обмеженнями здоров’я. У цьому блоці виступили Ананьєв Валерій Леонідович, науковий співробітник Білоруського державного університету, Центру соціологічних та політичних досліджень міста Мінська, який порушив питання працевлаштування молодих людей з інвалідністю. Стрельник Олена Олександрівна, кандидат соціологічних наук, доцент із Полтавського інституту економіки і права, доповідь якої «Гендер та інвалідність: проблеми та досвіди на перетині» викликала особливо емоційну реакцію. Доповідач наголосила на відсутності будь – яких обмежень для бажання відчути щастя материнства, підсиливши емоційний вплив яскравими слайдами.
До науковців приєдналися студенти з міст України.
Усі присутні учасники з зацікавленням слухали представлені на конференції доповіді. Провідною на пленарному засіданні була доповідь доктора соціологічних наук, ректора Житомирського економіко-гуманітарного інституту ВНЗ «Університет «Україна» О.М. Дікової-Фаворської, яка привернула увагу громадськості до проблем дітей вулиці міста Житомира та запропонувала дієві механізми вирішення цих проблем.



Організатори конференції приготували особливо приємний сюрприз для всіх присутніх в залі – виступ хору «Глорія» дитячої музичної школи №1 міста Житомира (на фото) - неодноразового переможця міжнародних конкурсів, керівником якого є Заслужена артистка України Клименко Наталя Андріївна.
На учасників конференції ввечері чекала цікава культурна програма.
.





Другий день конференції розпочався з роботи круглих столів та секцій, які представляють багатовекторність наукових досліджень євроінтеграційних процесів, економічних питань, інформаційних стратегій. Окремі секції спрямовані на формування здорового способу життя, дослідження можливостей фізичної реабілітації в комплексному лікуванні, соціальної інтеграції осіб з функціональними обмеженнями здоров’я.
Гість з Німеччини очолив круглий стіл «Мобільна робота з молоддю: пошук моделі», в якому взяли участь житомирські, харківські та херсонські соціальні працівники.
Найчисленніші секції – «Молодіжна субкультура: цінності та норми» та «Самоактуалізація особистості на межі століть», в них взяли участь понад 80 учасників.
Провідною ідеєю конференції було твердження про необхідність поєднання зусиль всієї громади, владних структур по вирішенню молодіжних проблем. Саме конференція «Молодь в умовах нової соціальної перспективи» показала успішну модель такої співпраці.
Організатори висловлюють щиру вдячність меру міста Вірі Тимофіївні Шелудченко за особисту підтримку та участь в реалізації проекту.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове