Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5540
візитів всього: 482332
Прогноз погоди
Можливість одержання кредиту ЄБРР на підвищення якості послуг системи теплопостачання у місті
1 березня 2010 року 18:20

Можливість одержання кредиту ЄБРР на підвищення якості послуг системи теплопостачання у місті


01.03.2010 р. у прес-центрі Житомирської міської ради відбулася прес-конференція щодо можливості одержання кредиту ЄБРР для підтримки програми пріоритетного розвитку підвищення енергоефективності теплопостачання міста.


    Розвиток міста вимагає, в першу чергу, уваги до проблем комунального господарства міста і значних капіталовкладень. У 2008 році КП «Теплокомуненерго» звернулося до Європейського банку реконструкцій та розвитку з проханням надати кредит для підтримки програми пріоритетних інвестицій підприємства у підвищення енергоефективності інфраструктури центрального опалення. Після проведеного аудиту, аналізу підприємства, техніко-економічного обґрунтування можливості надання кредиту ЄБРР вирішило виділити кредит під гарантію Житомирської міської ради.
Кошти кредиту будуть використані для фінансування Програми, спрямованої на зменшення втрат енергії та підвищення якості послуг системи теплопостачання у місті.

Зокрема:

·  встановлення в окремих будинках індивідуальних теплопунктів з лічильниками тепла, які замінять застарілі центральні теплопункти;

·  реконструкцію та модернізацію котелень із застосуванням окремих заходів підвищення енергоефективності;

·  заміну застарілих труб мережі новими ізольованими трубами;

·  встановлення в котельні РК-6 когенераційної установки (вироблення тепла та електроенергії).


    Загальна сума інвестицій – 10 млн. євро. Шестимісячна ставка (Euribor (близько 1 % станом на 01.03.2010 р. з додаванням маржі від 3,5 до 6 % щорічно. Економія складає щорічно близько 2 млн. євро., період окупності – 5 років.
    Крім того, Кредит супроводжується грантом на суму 5 млн. євро з коштів Програми Партнерства заради Енергоефективності та Охорони Навколишнього Середовища в Східній Європі. Кошти Гранту доповнюють фінансування ЄБРР та будуть використані для фінансування важливих компонентів програми першочергових інвестицій:

·  двох біопаливних установок;

·  встановлення в окремих будинках індивідуальних теплопунктів та відповідної модернізації насосів;

·   встановлення міні-ТЕЦ.


       Потенційні можливості КП «Житомиртеплокомуненерго» обслуговування кредиту є у разі постійної відповідності тарифів на теплопостачання собівартості та наявності в тарифі інвестиційної складової.
       Треба також пам’ятати, що наданий Кредит під гарантії Житомирської міської ради дає можливість громаді міста впливати на процеси, що відбуваються на підприємстві. У разі надходження приватних інвестицій чи переході підприємства у приватні структури мешканці міста втрачають будь-яку можливість впливу на політику підприємства. Як на це вказує досвід приватизації Обленерго.



































































Управління по зв’язках з громадськістю міської ради








 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare