Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 464484
Прогноз погоди
Чи загрожує повенева ситуація місту?
1 березня 2010 року 14:10
Чи загрожує паводкова ситуація місту ?

      Протягом минулого тижня на річках та водосховищах міста зберігався малозмінний рівневий режим. Рівні води знаходяться на відмітках середніх багаторічних значень для даного періоду. Відзначається незначне їх підвищення.
    У водосховищі «Відсічне» існуючий рівень забезпечує нормальний забір води станцією 1-го підйому КП «Житомирводоканал».
     Висота переливу через греблю на р. Тетерів (гол. Чацького) за минулий тиждень сягнула позначки 20 см. В районі греблі паперової фабрики рівень води протягом тижня підвищився на 13 см.
    За оперативною інформацією Житомирського обласного центру з гідрометеорології рівень води в поймі р. Тетерів станом на 25.02.10 р. нижче позначки виходу на заплаву на 2,79 м. Льодовий покрив на р. Тетерів в межах міста активно розмивається, льодохід малоймовірний. Біля гребель льодове поле знаходиться на відстані від 5 до 20 м.
     Перебування на бистринах стає вкрай небезпечним, тому в таких місцях вихід на лід категорично забороняється.
     На ставках ВАТ «Соколовський кар’єр» та ВАТ «Електровимірювач» утримується суцільний льодовий покрив.
    Протягом минулого тижня комісією у складі представників управління з питань НС та ЦЗН, комунального господарства міської ради, Житомирського міжрайонного управління водного господарства та міського управління ГУ МНС України в області здійснено перевірку стану готовності до пропуску весняної повені та льодоходу водосховищ, гідротехнічних споруд, об’єктів життєзабезпечення, що знаходяться в зоні їх впливу.
     В ході перевірки встановлено, що план протипаводкових заходів в цілому виконується. Наказами керівників підприємств, відповідальних за стан водосховищ та гідроспоруд, створені відповідні оперативні групи, організоване чергування, утримуються в готовності техніка і механізми.
Згідно з планом протипаводкових заходів управлінням з питань НС та ЦЗН міської ради проаналізовано дії органів управління та сил під час пропуску весняних повеней за попередні роки, визначено зони можливого підтоплення територій міста внаслідок сніготанення, уточнено склад сил та засобів, що можуть бути залучені до реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з пропуском весняної повені та льодоходу.
    На розгляд сесії міської ради, яка відбудеться 2.03.2010 року, підготовлено проект звернення депутатів міської ради до Президента, Голови Верховної Ради та Прем’єр Міністра України щодо виділення коштів з державного бюджету для завершення ремонтних робіт на водопідйомній греблі на р. Тетерів.
    Ведеться щоденний моніторинг за рівнями води в річках. Здійснюється реєстрація звернень громадян з приводу підтоплення садиб та помешкань.
     Чого слід очікувати в найближчій перспективі?
   За даними Житомирського обласного центру з гідрометеорології вирішальним фактором, що вплине на повеневу ситуацію, буде інтенсивність наростання температури повітря та кількість опадів в період сніготанення.
      За умови інтенсивного підвищення температури, випадання значних опадів у вигляді дощу та мокрого снігу існує ймовірність підвищення рівнів води до позначок, вищих за середню норму.



Начальник управління з питань надзвичайних                                                
ситуацій та цивільного захисту
населення міської ради                                                                М. В. Дідківський



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове