Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 33
візитів сьогодні: 5533
візитів всього: 480508
Прогноз погоди
Відбулася нарада з коригування Генеральнго плану міста Житомира
24 лютого 2010 року 18:30
Відбулася нарада з коригування  Генерального плану
міста Житомира


      24 лютого 2010 року в сесійній залі міської ради відбулася нарада з коригування Генерального плану міста. Протягом 2 років над змінами до генплану працювали фахівці українського державного науково-дослідницького інституту проектування міст «Діпромісто» та найкращі архітектори України.
      В Житомирі існувало декілька генпланів в різні роки. Перший такий план Житомир отримав в 1845 році. Згодом вже при радянській владі в місті затверджували генплани в 1934 та 1968 роках. І останній, який на даний час існує і діє, був прийнятий в 2001 році.
     Однак зміна соціально-економічної ситуації в місті, принципово інший напрям розвитку економіки вимагає інших підходів до містобудування. Має бути створена нова математична, геофізична, еколого-природнича, соціальна модель міста, як середовища, в якому постійно перебуває людина. Зміна концепцій розвитку міста вимагала коригування генплану міста.
       Після закінчення доповіді представників інституту «Діпромісто» виступили провідні фахівці в галузі архітектури, які висловили низку зауважень та пропозицій.
    Треба зазначити, що на нараді з поважних причин не було основних  доповідачів: начальника архітектурно-планувальної майстерні інституту, головного архітектора Генерального плану Житомира Куделіна А.Є. та заступника директора інституту по науковій частині Полєхи Ю.М., які знають ті проблемні питання, що прозвучали при обговоренні. Значна їх частина вирішена в «Програмі соціально-економічного розвитку міста до 2017 року».
    Закриваючи нараду міський голова сказала: «Я вважаю, що автори проекту почули критичні зауваження і повинні їх врахувати. Через місяць ми повинні провести ще одну нараду, присвячену даному питанню. І я сподіваюся, ми матимемо документ, який всі хочуть бачити».
   Після доопрацювання та проведення громадських слухань Генеральний план міста буде затверджений.












































 



















































Управління по зв'язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare