Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 477021
Прогноз погоди
У Житомирі відбулось перше засідання Керівного комітету проекту «Інтегрований розвиток міста»
24 листопада 2016 року 14:16
24 листопада у місті відбулось засідання Керівного комітету проекту «Інтегрований розвиток міст в України». До складу Координаційної ради входять представники різних департаментів міських рад міст-учасників, а саме Житомира, Вінниці, Чернівців, Полтави, асоційованих міст Харкова та Львова, а також представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Швейцарського бюро співробітництва в Україні та німецької урядової компанії «GIZ».
 
Взяв участь у засіданні Керівного комітету й міський голова Сергій Сухомлин:
 
«Яким повинен бути Житомир через декілька років, мають визначити самі житомиряни. Проект «Інтегрований розвиток міст» та європейські спеціалісти, які допомагають нам, це лише інструмент, для того, щоб ми самостійно виробили стратегію для розвитку нашого міста».
 
У рамках засідання керівники проекту доповіли про основні досягнення за 2016 рік. Зокрема були представлені результати роботи над підготовкою рекомендацій щодо реформування законодавчої та нормативної баз, створюючи правові рамки для діяльності в сфері інтегрованого міського розвитку.
 
«Ми прагнемо разом з командою експертів розробити бачення та стратегію «Інтегрованого розвитку міста», яка буде довгостроковою та визначить пріоритети розвитку на наступні 15 років. Головним нашим завданням є залучення громадян до процесів «Інтегрованого розвитку міста», щоб вони самостійно могли вирішувати те, яким вони хочуть бачити місто. І тому наша головна мета – це через рік підготувати план «Інтегрованого розвитку міста», – розповідає директор проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» Матіас Брандт.
 
Учасники засідання мали можливість ознайомитись з першою робочою редакцією Словника професійної термінології з інтегрованого міського розвитку. Цей словник був розроблений робочою групою, що займається напрацюванням змін до законодавства. Він має на меті конкретизувати терміни, що використовуються в різних законодавчих сферах, поняття та їх значення в країнах Європейського Союзу і таким чином посприяти ефективнішому діалогу між українськими та іноземними фахівцями.
 
Також 26 листопада відбудеться перший форум «Інтегрований розвиток Житомира». На форумі буде вперше представлений паспорт міста Житомира.
 
До участі у форумі ще є можливість долучитись, для цього зареєструватися за посиланням: 
          


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare