Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5552
візитів всього: 479445
Прогноз погоди
У Житомирі відзначили ветеранів Української Гельсінської Спілки
23 листопада 2016 року 16:20
З нагоди відзначення 40-річчя Української Гельсінської Групи – Української Гельсінської Спілки, у Житомирській міській раді нагородили ветеранів об’єднання.
 
Вручила Відзнаки, Почесні грамоти та Подяки ветеранам Української Гельсінської Групи – Української Гельсінської Спілки, секретар міської ради Наталія Чиж.
 
«Ми хочемо подякувати та привітати учасників Української Гельсінської Групи. Ми дуже вдячні, що в Україні є люди, які не були байдужі та небайдужі досі, до того, що відбувається в нашій країні. Тому для нас це велика честь відзначити та нагородити людей, які впродовж всього життя активно боролися та продовжують боротися за права інших», - наголосила Наталія Чиж.
 
Ветеран Української Гельсінської Групи Олександр Батанов розповів про історію створення спілки, її учасників та ті труднощі з якими довелося зіштовхнутись.
 
«Члени Української Гельсінської Групи відсиділи загалом 550 років у радянських таборах. Останні в’язні вийшли на волю у 1989 році. Ті члени Української Гельсінської Групи, які вже вийшли на волю, не ховалися і через певний час створили Українську Гельсінську Спілку, основною метою якої стало здобуття Української незалежності», - зазначив Олександр Батанов.
 
З нагоди вшанування 40-річчя УГГ–УГС нагрудним знаком «Відзнака» за заслуги перед містом нагородженні Валерій Клосівський, Анатолій Тимошенко та Василь Овсієнко.  Почесною грамотою виконавчого комітету нагороджені Олександр Прищепа, Олександр Харчук та Олександр Батанов. Подякою виконавчого комітету нагородженні Любов Клосівська та Іван Лавріненко. Іменним годинником міського голови була нагороджена Наталія Харчук.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare