Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5514
візитів всього: 464524
Прогноз погоди
У міській раді розповіли про нововведення у реєстрації новонароджених
18 листопада 2016 року 17:26
З листопада 2016 року завдяки налагодженій співпраці Житомирського обласного управління юстиції з управлінням ведення реєстру територіальної громади Житомирської міської ради батьки мають можливість одночасно з реєстрацією народження дитини зареєструвати і місце її проживання у пологовому будинку.
 
«Відтепер у міському пологовому будинку можна одразу провести реєстрацію народження дитини та місця її проживання. Це досить зручний сервіс, батьки тепер не повинні одразу після народження дитини витрачати час, щоб у відділі юстиції оформити відповідні документи», - зазначив заступник міського голови Матвій Хренов.
 
Отримати свідоцтво про народження дитини та довідку про місце її реєстрації можна у двох пологових будинках міста Житомира.
 
«Житомирський міський відділ держаної реєстрації актів цивільного стану включений до пілотного проекту з реєстрації народження дитини відразу у пологовому будинку. Наші спеціалісти працюють в режимі фронт-офісу в двох пологових будинках міста Житомира. Батьки можуть звернутися безпосередньо до спеціаліста який, який забезпечує їх бланком заяви та детально проконсультує їх, які документи необхідно подати для реєстрації народження. Завдяки налагодженій співпраці з міською радою тепер ми маємо можливість як у пологовому будинку, так і у відділі приймати заяви на реєстрацію місця проживання новонародженого», – розповіла в.о. начальника Житомирського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції в Житомирській області Наталія Будна.
 
Про необхідні документи та особливості отримання довідки про реєстрацію розповіла начальник управління ведення реєстру територіальної громади міської ради Ірина Ярош:
 
«Для реєстрації новонародженого батьки, в першу чергу, мають заповнити заяву. Відповідно до правил реєстрації місця проживання для реєстрації місця проживання новонародженої дитини батьки мають надати копію свідоцтва про шлюб та копії паспортів, що засвідчують особу батьків та місце їх реєстрації». 
 
Батьки мають право зареєструвати малюка на своїй житловій площі без згоди на те інших членів сім’ї та власника, для цієї процедури необхідна присутність обох батьків. Новонароджену дитину можна зареєструвати за місцем реєстрації батька або матері. Якщо батьків у дитини немає, вона може бути зареєстрована на житловій площі опікуна. При наявності батьків, дитина може бути зареєстрована тільки з ними. Тому реєстрація місця проживання новонародженого до бабусі або іншого родича неможлива.
 
Відповідно до чинного законодавства, батьки або інші законні представники зобов’язані зареєструвати народження дитини впродовж одного місяця від дати народження, а місце проживання новонародженої дитини – впродовж трьох місяців з дня держаної реєстрації її народження. 
Для того, щоб оформити відповідні документи у пологовому будинку, необхідно мати паспорт батька та матері, свідоцтво про шлюб.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове