Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 34
візитів сьогодні: 5539
візитів всього: 480817
Прогноз погоди
Дослідження громадської думки з питань участі жінок в українській політиці
18 листопада 2016 року 16:16
17 листопада 2016 року у прес-центрі Житомирської міської ради відбулося представлення результатів дослідження громадської думки з питань участі жінок в українській політиці. Захід організовано ЖОМГО «Паритет» спільно із управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради.
 
Дослідження є частиною інформаційно-комунікаційної кампанії у рамках проекту «Побудова жіночого політичного лобі в Україні», що реалізовується Всеукраїнською організацією «Жіночий консорціум України» за підтримки Фонду Демократії ООН з травня 2016р. Мета презентованого дослідження полягає у з’ясуванні думок чоловіків і жінок з різних регіонів України щодо основних перешкод, з якими зіштовхуються жінки на політичній арені. 
 
Дослідження проводилося Центром соціально-гуманітарних аспектів регіональних досліджень Сумського державного університету в період з 10.08.2016 по 20.09.2016 рр. серед дорослого населення України.
                Опитуванням було охоплено 4-ри кластери:
1) Полтавська (535 респондентів), Сумська (413 респондентів) області;
2) Миколаївська (431 респондент), Одеська (890 респондентів) області;
3) Волинська (389 респондентів), Житомирська (464 респонденти) області;
4) Тернопільська (397 респондентів), Хмельницька (482 респонденти) області.
 
                Усього в ході дослідження було опитано 4000 респондентів. 
 
Результати дослідження свідчать, що більшість респондентів підтримують ідею необхідності розширення політичного представництва жінок і вважають присутність жінок у політиці ознакою демократичної держави. 
 
                Дослідження виявило основні причини низького представництва жінок у політиці:
-              панування стереотипних поглядів щодо ролі жінок у суспільстві;
-              небажання самих жінок займатися політикою;
-              відсутність підтримки та ресурсів для жінок.
 
  Під час обговорення результатів дослідження учасниці зазначили, що навіть  якщо ти знаходишся на рівні прийняття рішень, тривалий час потрібно долати супротив, упередження та стереотипні уявлення інших колег.
 
 «На сьогодні проект працює із трьома цільовими аудиторіями, серед яких: політичні партії, активні жінки, виборці. Саме в межах роботи з жінками наразі у чотирьох кластерах відбуваються навчання для 100 активних жінок, які в перспективі планують брати участь у виборчому процесі. Разом з тим у кожній із 12 областей започатковані жіночі політичні клуби як платформи для неформальної комунікації жінок та неформального навчання з актуальних тем. Тому дані цього дослідження ще раз підкреслюють актуальність роботи в означеному напрямі», - говорить Наталія Тарасенко, регіональна представниця проекту «Побудова жіночого політичного лобі в Україні» в Житомирській області.
 
Серед необхідних кроків, ініціатив та дій, спрямованих на підвищення участі жінок у політичному житті регіону, населення визначає:
-              заохочення партій включати кваліфікованих жінок до своїх списків та впровадження відповідних законодавчих актів щодо політичної участі жінок, формування позитивного політичного іміджу жінки-політика та ін.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare