Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5557
візитів всього: 482590
Прогноз погоди
Бюджет участі: результати та плани на майбутнє
14 листопада 2016 року 16:57

Вперше у Житомирі били обрані кращі проектні пропозиції в рамках реалізації проекту "Бюджету участі". 

 

Бюджет участі – це можливість громади реалізовувати власні соціальні проекти за бюджетні кошти. Кожен житомирянин мав можливість подати свою проектну пропозицію, яка б була реалізована міською владою. У цьому році було подано 67 проектних пропозицій, з яких до голосування допущено 56. 

 

З 1 по 12 листопада у приміщенні міської ради відбувалось загальноміське голосування за кращу проектну пропозицію. Понад чотири тисячі житомирян взяли участь у голосуванні.

 

«За результатами голосування визначено 11 проектних пропозицій бюджету участі, що будуть реалізовані міською радою у 2017 році. Загальна вартість проектних пропозицій складає 8,3 мільйонів гривень», - розповідає заступник голови Координаційної ради з питань впровадження бюджету участі Андрій Шелестюк.

 

Про реалізацію проектів та про те, що планують робити із залишком коштів розповів директор департаменту бюджету та фінансів Сергій Гаращук:

 

«Для обсягу бюджету участі було визначено 9,1 мільйонів гривень, що складає 1% загального фонду міського бюджету. Проекти переможці будуть включені до міських цільових програм та до програми соціально-економічного розвитку. У разі будь-якого відхилення у вартості від заявленої, залишок коштів допоможе забезпечити реалізацію проектів, навіть із урахуванням інфляції». 

 

Реалізація двох етапів проекту "Бюджет участі" у 2016 році стала можливою завдяки спільній праці Координаційної ради бюджету участі, авторів проектів та працівників міського виконавчого комітету.

 

«Така масштабна акція, як бюджет участі, в міській раді проводилась вперше. Цей проект говорить про те, що міська рада відкрита для мешканців міста. Рейтинг голосування дасть можливість міській владі побачити, що необхідно для громади міста та які проблеми є нагальними», – зазначила керуючий справами виконавчого комітету міської ради Ольга Пашко.

 

У 2017 році житомиряни вдруге матимуть можливість подати власні проектні пропозиції. Координаційною радою та працівниками міськвиконкому було проаналізовано дев’ятимісячну роботу над впровадженням кількох етапів бюджету участі. У наступному році розглядається можливість впровадження онлайн-голосування та збільшення кількості виборчих дільниць – облаштування їх у Корольовській та Богунській районних радах, що дасть змогу зробити виборчу дільницю більш доступною.

 

Слідкуйте за оновленнями та інформацією на офіційному сайті бюджету участі: http://gromada.zt-rada.gov.ua/

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare