Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5546
візитів всього: 477269
Прогноз погоди
Перспективи встановлення партнерських відносин з містами Німеччини обговорили у Житомирі
11 листопада 2016 року 16:45

Семінар-практикум на тему «Перспективи встановлення партнерських відносин з містами Німеччини» відбувся за участі представників органів місцевого самоврядування Житомирщини - Коростеня, Олевська, Баранівки, Радомишля, Новограда-Волинського, Бердичева, Овруча. Організатором заходу виступила ГО «Житомирське обласне німецьке національно-культурне товариство Відергебурт». 

 

«Житомирщина має спільні зв’язки з Польщею, але цього замало – Європа має ширші кордони. Тому ми хочемо запропонувати ряд кроків, якими необхідно рухатись для встановлення партнерських відносин з містами Європи – зокрема Німеччини. Також необхідно розглянути ті можливості, які дає співпраця з німецькою стороною», – розповідає голова ГО «Житомирське обласне німецьке національно-культурне товариство Відергебурт» Віктор Піньковський.

 

Міські голови з усієї Житомирщини поділились власним досвідом у міжнародній співпраці. Про побратимські зв’язки Житомира з іншими містами розповів заступник міського голови Дмитро Ткачук:

 

«Житомирська міська рада має партнерські стосунки з чотирма містами. Це два польських міста – Плоцьк і Битом, місто Кутаїсі – Грузія та місто Монтана – Болгарія. Від цих відносин ми очікуємо не лише приросту інвестицій в місто та регіон, а й культурний досвід та впровадження тих технологій, які міста-побратими вже освоїли. Що стосується зокрема партнерства між Житомиром та Німеччиною, то тиждень тому було надіслано лист меру міста Аугсбург, з пропозицыэю  встановлення партнерських стосунків між нашими містами»

 

У семінарі також взяла участь делегація із міста Луцьк, яка поділилися досвідом встановлення відносин з німецьким містом Детмольд.

 

Завершився семінар-практикум створенням робочої групи з пошуку зацікавлених міст в українсько-німецькій співпраці та встановлення зв’язків з потенційними містами-партнерами.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare