Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 3
переглядів: 34
візитів сьогодні: 5523
візитів всього: 464689
Прогноз погоди
Визначено найкращий проект для створення арт-центру «Жовтень»
2 листопада 2016 року 10:36
1 листопада в прес-центрі міської ради відбулося засідання журі щодо підбиття підсумків 2 туру конкурсу на найкращу концепцію трансформації кінотеатру «Жовтень» в Арт-центр міста Житомир.
 
Відкритий конкурс було оголошено 7 липня 2016 року і з 10 по 21 жовтня проводилося голосування за найбільш привабливі на думку житомирян проекти.
 
Найбільшу підтримку містян отримало чотири проекти, які і було винесено на розгляд журі. Ними стали роботи №040 (творчий дизайн-колектив «EDS»), яка набрала 175 голосів, №030 (автори Крижановський, Арутонян, Поляков, Малишенко) – 93, №010 (автори ТОвмасян, Марченко, Локшина) – 68 та №020 (автор Микитенко) – 58 голосів відповідно.
 
«Ідея конкурсу полягала в тому, щоб перетворити застарілу будівлю кінотеатру “Жовтень” в громадський багатофункціональний центр сучасного формату. Щоб цей об’єкт став центром культурного дозвілля житомирян, талановитих митців кіно і театрального мистецтва, художнього слова і громадських ініціатив, де можна було б проводити виставки і приймати гостей з інших міст України та світу», - прокоментував Матвій Хренов, заступник міського голови і голова журі.
 
Найбільшу кількість балів за оцінкою журі набрала робота №030, друге місце посіла концепція під №040. Третє місце журі вирішило розділити порівну між роботами №010 та №020.
 
«Всіма учасниками конкурсу була проведена колосальна робота, куди було вкладено багато сил, праці та натхнення. Проекти виконані на високому рівні, з урахуванням конкурсних вимог. На основі концепції переможця створять проектне рішення трансформації кінотеатру в арт-центр. Всі автори молоді люди і я їм хочу подякувати за якісне виконання ескізів», - зазначила головний архітектор Євгенія Черкасова.
 
Для довідки: Існуючий кінотеатр “Жовтень” розміщений  на майдані ім. С.П. Корольова, побудований по типовому архітектурному проекту в 70-х роках. На даний час будівля морально застаріла та не виконує функцій кінотеатру. Більша частина приміщень використовується не за призначенням.
 
Посилання на сторінку ФБ: https://www.facebook.com/artcentre.zt/posts/


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове