Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 37
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 464496
Прогноз погоди
Житомирському письменнику Валерію Шевчуку вручили відзнаку Президента України
27 жовтня 2016 року 15:45
Валерій Шевчук – видатний український письменник-шістдесятник та один з фундаторів Житомирської прозової школи. За свій вклад у розвиток української літератури 27 жовтня був нагороджений відзнакою Президента України — ювілейною медаллю «25 років незалежності України».
 
Вручив відзнаку заступник міського голови Матвій Хренов:
 
«Я пишаюсь тим, що сьогодні мені випала велика честь – вручати відзнаку Президента України такій видатній людині, як Валерій Шевчук. Український письменник-шестидесятник, житомирянин, легенда вітчизняної літератури. Коли ми розробляли стратегію та візію розвитку міста, ми зрозуміли, що потрібно вивчити історичний фундамент. Саме спілкуючись з такими людьми, як пан Валерій, ми відчули ДНК старого Житомира».
 
Нагородження відбулося у Житомирському державному університеті ім. Івана Франка на щорічній літературній премії Валерія Шевчука, яку вручають за кращу книгу прози, видану українською мовою. Цього року лауреатом премії став письменник Григорій Гусейнов з романом «Одіссея Шкіпера та Чугайстра: Окупаційний роман».


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове