Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 36
візитів сьогодні: 5558
візитів всього: 482606
Прогноз погоди
Роз”яснення та коментар щодо прийнятого міськвиконкомом рішення від 14.01.10 №10.
5 лютого 2010 року 12:46
Роз”яснення та коментар щодо прийнятого міськвиконкомом рішення від 14.01.10 №10.

Положення про порядок розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на житлових будинках, будівлях громадського призначення і спорудах комунальної власності м. Житомира, яке затверджено рішенням міськвиконкому від 14.01.10 №10, розроблено з врахування ряду Законів України, правил та положень затверджених постановами Кабінету Міністрів України, найменування яких вказано в самому Положенні, п.1.1.
Положенням врегульовується та визначається сам порядок розгляду питань, які пов”язані з визначенням місць розміщення, установки відповідно до проектного рішення та подальшого перебування під час експлуатації технічних елементів (пристроїв) на житлових будинках, будівлях громадського призначення і спорудах комунальної власності м. Житомира.
Рішення міськвиконкому від 14.01.10 №10 прийнято:
по- перше: для запобігання пошкоджень конструкцій покрівель, їх покриття, збудованих конструкцій на покрівлях будинків – ліфтових машинних відділень, оголовків димових та вентиляційних каналів, а також самих конструкцій виходів на покрівлі будинків;
по-друге: упорядкування використання комунального майна (житлових будинків) власниками квартир для встановлення технічних елементів (пристроїв) на будинках, отримавши для цього погодження на розміщення з вимогами, які прописані у Положенні, п.4, 5.
Дане рішення міськвиконкомом прийнято з метою припинення анархії та безладу по самовільній установці та розміщенню всіх видів антен і пристроїв, в тому числі і „Супутникових”, на покрівлях будинків комунальної власності.
Як приклад, ситуацію з самовільно установленими „Супутниковими” антенами на одній тільки покрівлі будинку можна побачити на приведених фотографіях покрівлі будинку №4а по вул. Космонавтів.
































































































































































































Надання погодження на розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв), в тому числі і „Супутникових” антен на покрівлях будинків комунальної власності, які знаходяться на балансовому обліку КВЖРЕП, покладено на управління житлового господарства міської ради, а не на КВЖРЕПи, і кошти громадянам за погодження на розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на покрівлях будинків комунальної власності на розрахункові рахунки КВЖРЕП сплачувати не потрібно.
При умові отримання громадянами погоджень на розміщення та установку технічних елементів (пристроїв), в тому числі „Супутникових” антен, укладаються договора між балансоутримувачами (власниками) будинків та власниками квартир, які установлюють свої технічні елементи (пристрої) на покрівлях будинків комунальної власності , на підставі яких передбачено за користування комунальним майном (за використання місць для розміщення і установки технічних елементів (пристроїв) або „Супутникових” антен, на розрахункові рахунки КВЖРЕП оплату.
Телевізійні антени (антени по передачі радосигналів), радіоантени мобільних операторів, антени FM радіостанцій та інші пристрої, які працюють в режимі випромінювання радіохвиль в допустимих межах і не шкодять здоров”ю людей, їх влаштування також підпадає під Положення про порядок розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) і є обов”язковим для фізичних і юридичних осіб всіх форм власності в місті для виконання.
В свою чергу, Положенням, яке затверджено рішенням міськвиконкому від 14.01.10 №10, передбачено відповідальність за порушення порядку розміщення технічних елементів (пристроїв) на житлових будинках, будівлях громадського призначення і спорудах комунальної власності в місті, а спори, які можуть виникати з питань розміщення, встановлення або відшкодування збитків, нанесених при встановленні технічних елементів (пристроїв), передбачено вирішувати в судовому порядку, що передбачено п.7.
Мешканці міста самостійно, за власним бажанням, мають право обирати для себе яким видом телебачення користуватись (метровим, дециметровим, кабельним чи супутниковим), а прийняте рішення міськвиконкомом від 14.01.10 №10 не забороняє власникам квартир у будинках комунальної власності на покрівлях влаштовувати „Супутникові” антени з дотриманням порядку їх розміщення та встановлення.



Начальник управління
житлового господарства
міської ради С. І. Півоварова


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare