Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів:
візитів сьогодні: 5547
візитів всього: 479410
Прогноз погоди
Відбулося засідання міської міжвідомчої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім'ї, протидії торгівлі людьми, демографічного розвитку та гендерної рівності
7 жовтня 2016 року 12:38
6 жовтня 2016 року в прес-центрі Житомирської міської ради відбулося засідання   міської міжвідомчої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім'ї, протидії торгівлі людьми, демографічного розвитку та гендерної рівності.  
 
Під час засідання    обговорено роботу стосовно  протидії насильству у сім'ї в м. Житомирі. За словами представника міського відділу поліції: «За 9 місяців 2016 року до Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області надійшло 3384 заяви та повідомлення громадян про вчинення насильства у сім'ї, з яких підтвердилося 663». Під час засідання наголошувалося на посиленій увазі до розгляду звернень, які надходять від неповнолітніх.
Окрім того, обговорювалося питання, пов’язане із проведенням міського етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».
 
Олена Остапчук, експертка з гендерного бюджетування та гендерної освіти, директорка центру гендерної освіти ЖДУ ім І. Франка, консультант Проекту «Ґендерне бюджетування в Україні», представила  регіональні результати пілотного проекту «Ґендерне бюджетування в Україні» та  гендерний бюджетний аналіз обласних цільових програм у сфері охорони здоров'я, зокрема щодо протидії захворюванню на туберкульоз.  За словами експертки: « Під час дослідження було виявлено ряд гендерних особливостей, зокрема, захворювання на туберкульоз більш поширене серед чоловіків (72%), ніж серед жінок (28%). У структурі вікових груп серед чоловіків захворювання найбільш поширене у віковому діапазоні 35-54 рр., серед жінок – 25-44 рр. Також серед чоловіків найбільший відсоток рецидивів. Отже, як підтверджують лікарі, однією з основних причин захворюваності серед чоловіків є ризикована поведінка. Звичайно, все зазначене відображається на вартості лікування». Відповідно до рішення комісії, напрацювання проекту у сфері охорони здоров'я буде презентовано ширшому колу медичних, соціальних та інших категорій працівників, зважаючи на актуальність тематики та нові підходи.  
 
Наталія Тарасенко, голова Ради ЖОМГО «Паритет», анонсувала проект   «Центр  освіти дорослих як платформа розвитку місцевої громади» у м. Житомирі, який реалізується на базі обласної універсальної наукової бібліотеки ім.. О.Ольжича.
«Звертайте увагу на рекламу у маршрутних таксі міста, телефонуйте та беріть участь у тренінгах  навчального курсу «Особистісна ефективність», - зазначила  громадська діячка.
 
Управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare