Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 46
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 477080
Прогноз погоди
В Житомирі відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Ігорю Шолодьку
2 вересня 2016 року 13:01
На фасаді ЗОШ №36 відкрили меморіальну дошку учаснику антитерористичної операції на Сході України Ігорю Шолодьку, який віддав життя захищаючи свободу і незалежність нашої країни. На відкритті меморіальної дошки були присутні сім’я загиблого, представники міської влади, військові, друзі та близькі. Пам’ятну дошку освятив настоятель Михайлівського собору отець Богдан. 
 
До батьків загиблого та присутніх звернувся заступник міського голови Матвій Хренов: «Дуже важко, щось говорити у такі моменти. Я не знав Ігоря, але я впевнений, що він був справжньою людиною. Я хочу подякувати його батькам, за те що вони виховали такого сина і сподіваюся, що швидше припиниться ситуація, коли матері ховають своїх дітей».
 
Ігор Шолодько народився 10 жовтня 1965 року в смт. Черняхів. Ще з юного віку мріяв стати десантником: активно займався спортом і досяг неабияких результатів, став майстром спорту по дзюдо і кандидатом у майстри спорту по карате. З відзнакою закінчив Житомирську загальноосвітню школу № 36 і Харківську юридичну академію. Працював на посаді слідчого Генеральної прокуратури. На службу був призначений у серпні 2014 року як доброволець і служив у складі 74-го окремого розвідувального батальйону.
 
Мав величезний авторитет та повагу у бійців. Був справжнім героєм – спокійним у житті та безстрашним у бою. У критичні хвилини виявляв витримку та розсудливість. Ігор Шолодько умів прораховувати ситуацію на кілька кроків вперед за що отримав від побратимів позивний «Спец».
 
Ігор Шолодько загинув 30 листопада 2014 року від осколкових поранень шиї, під час відбиття атаки на аеропорт «Донецьк». Посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare