Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 34
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 464492
Прогноз погоди
Житомирське сміття можна розкласти на молекули
1 вересня 2016 року 17:15
Житомир відвідали представники найсучаснішого сміттєпереробного заводу Valuebridge Energy Group (США), який працює за технологію утилізації сміття без відкритого спалювання.
 
Житомирський міський голова Сергій Сухомлин провів зустріч з президентом компанії Вільямом Брайном, де було досягнуто попередні домовленості про співпрацю.
 
Спосіб переробки сміття, який пропонує американська компанія, є одним з найперспективніших напрямків з точки зору екологічної безпеки.
Йдеться про перспективу впровадження на території Житомира технології під назвою «Waste to energie +».
 
Сміття переробляться під високими температурами та дією плазми. Під час переробки відбувається розклад відходів на молекулярному рівні. Технологія дає можливість економічно вигідно та безпечно переробляти відходи без їх попередньої підготовки.
 
Така переробка дозволяє отримувати вторинні  продукти: синтез-газу, електроенергію та дизельне пальне.
 
«Така технологія переробки побутових відходів , яку пропонують американські фахівці, дозволяє переробляти не лише нове сміття, а й те, яке вже давно захоронене на нашому полігоні. Нас дуже зацікавила екологічна сторона пропозиції. Новітня технологія дозволить безпечно переробляти відходи не забруднюючи навколишнє середовище», - сказав Сергій Сухомлин.
 
У міській раді обіцяють продовжити переговори з амереканською компанію, щоб досягнути конкретного результату для утилізації побутових відходів.
 
Компанія Valuebridge Energy Group вже успішно працює у 20 країнах світу.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове