Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5532
візитів всього: 482249
Прогноз погоди
Увага, увага! Координаційна рада з питань впровадження бюджету участі в місті Житомирі попереджає: залишилося 2 дні до завершення терміну прийому проектних пропозицій
29 серпня 2016 року 18:10
Увага, увага! Координаційна рада з питань впровадження бюджету участі в місті Житомирі попереджає: залишилося 2 дні до завершення терміну прийому проектних пропозицій.
 
Прийом бланків-заявок проектних пропозицій, реалізація яких відбуватиметься за рахунок коштів бюджету участі (громадського бюджету) в місті Житомирі протягом 2017 року, був розпочатий 12 липня 2016 року. На даний момент управлінням по зв’язкам з громадськістю зареєстровано та оприлюдено на офіційному веб-сайті Бюджету участі 10 проектних пропозицій. Декілька проектних пропозицій було направлено на доопрацювання у зв’язку з невідповідністю вимогам Положення про бюджет участі (громадський бюджет) в місті Житомирі, зокрема авторам було запропоновано змінити адресу розміщення поданої проектної пропозиції або відкоригувати вартість.
 
До Координаційної ради та представників виконавчих органів Житомирської міської ради щоденно звертаються за консультаціями автори проектних пропозицій, проте дещо зволікають з подачею в письмовій формі. Просимо вас поспішати, адже саме ви вирішуєте, як має розвиватися наше місто. Надаємо відповідь на найпоширеніші запитання, які виникають у потенційних авторів проектних пропозицій.
 
Формулювання назви проектної пропозиції має бути чітким, зрозумілим та коротким для того, щоб під час загальноміського голосування мешканці могли легко зорієнтуватися у виборчому бюлетені, які проектні пропозиції варто підтримати.
 
Автори проектних пропозицій мають чітко зазначити адресу та назву об’єкту щодо якого планується реалізовувати проектну пропозицію. Зручно зробити карту прив’язки за допомогою графічного редактору або окреслити місце розташування вручну маркером на карті, яку можна завантажити з мережі Інтернет. З досвіду інших міст, які вже успішно впровадили бюджет участі, автори також додають фотографії майбутнього місце розташування об’єкту. Наголошуємо на тому, що якщо реалізація проектної пропозиції передбачає використання земельної ділянки, остання повинна належати до власності територіальної громади міста Житомира.
 
В обґрунтуванні необхідності реалізації проектної пропозиції варто зазначити, які заходи передбачає втілення вашої ідеї та яким чином це  покращить життя мешканців міста. Вказуєте проблему та пропонуйте шлях її вирішення. Наприклад: у нашому кварталі відсутній спортивний майданчик для дорослих або майданчик для вигулу домашніх тварин, а найближчий знаходиться в радіусі 10 км і ви пропонуєте облаштувати його за вказаною вами адресою.
 
При підготовці проектних пропозицій звертати увагу на думку інших мешканців та враховувати їх побажання. Таким чином вірогідність того, що ваша проектна пропозиція буде підтримана на загальноміському голосуванні зросте. Найкраще приводити облаштовувати  вже існуючі, але занедбані сквери, спортивні або дитячі майданчики, тому що вони уже встановлені у відповідних місцях. Якщо ж пропонувати облаштувати нові, то варто врахувати державно-будівельні норми та їх обмеження.
 
При розрахунку орієнтовної вартості проектної пропозиції варто слід зазначити перелік робіт, які необхідно виконати для реалізації проектної пропозиції, та вартість придбання відповідних матеріалів. Під час розгляду проектної пропозиції виконавчими органами Житомирської міської ради вартість може бути відкоригована у зв’язку з виявленням необхідності здійснення додаткових робіт або невідповідності зазначеної у бланку-заявці орієнтовної вартості реальній. Проте слід не забувати, що вартість реалізації проектної пропозиції не має перевищувати 1 мільйон гривень.
 
При зборі підписів на підтримку проектної пропозиції слід зазначати реальні телефонні номери та адреси, адже представники Координаційної ради будуть здійснювати перевірку. Тим паче, збір підписів є ще однією нагодою презентувати свою ідею та заручитися підтримкою однодумців.
 
При зазначенні контактних даних автора проекту для зворотного зв’язку із громадськістю, пам'ятайте, що дана інформація буде загальнодоступною, у тому числі для авторів інших пропозицій, мешканців, представників засобів масової інформації, з метою обміну думками, інформацією, можливих узгоджень тощо.
 
Проектні пропозиції подаються в паперовому або електронному вигляді у каб. 103, Житомирської міської ради: м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2, або надсилаються на e-mail: participatorybudgeting.zt@gmail.com.
 
Пропонуємо насолодитися переглядом відео-ролику про бюджет участі та пам’ятайте: вирішуєте саме ви!


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare