Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 17
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 477507
Прогноз погоди
До Житомира завітали босі мандрівники
23 серпня 2016 року 16:11
Двоє українських мандрівників, Іван Онисько та Юрій Регліс, в рамках ходи PROSTOBOSO завітали до Житомира. Вони босі, без речей та грошей подорожують пішки з Ужгорода до Харкова. За плечима відчайдух вже майже тисяча пройдених босоніж кілометрів.
 
Іван та Юрко пройдуть Вишиваним шляхом – туристичним маршрутом, який нещодавно вигадали задля популяризації внутрішнього туризму в Україні. Він пролягає через 10 областей, його довжина – 2080 км.
 
В Житомирі з мандрівниками поспілкувався міський голова Сергій Сухомлин:
 
«Ці хлопці роблять щось неможливе. Можна подорожувати пішки і є багато таких прикладів, але подорожувати пішки босоніж, без речей – на моїй пам’яті - це вперше. Їх подорож об’єднує Україну від Ужгорода до Харкова та підкреслює наскільки українці гостинні, що люди навіть не бояться подорожувати абсолютно без нічого».
 
Мандрівники розповіли про складнощі з якими їм довелось зіштовхнутися, людей з якими познайомилися та нову подругу.
 
«У взутті важко ходити, але в порівнянні з тим як іти босоніж то у взутті однозначно легше. Ми до цього мандрували взуті – тепер босі, можемо порівнювати. Коли боса нога вона більше схильна до травмування, але організм відновлюється і зараз ноги знаходяться в гарному стані. Єдиний медикамент, який ми мали з собою – це голка, потім ми поповнили нашу «аптечку» пінцетом», – розповідає Іван Ониська.
 
Ще з Львову разом з мандрівниками подорожує песик Боса.
 
«Вона йшла за нами зі Львову до самого Житомира. Проте перед тим як зайти в саме місто, вона захворіла. Ми відвели її до ветеринара, і мусимо залишити на декілька днів для лікування. Ми сподіваємось, що її поставлять на ноги і вона піде з нами далі», - зазначає Юрій Регліс.
 
Мандрівники закликають житомирян долучатися до босої ходи, або хоча б прийняти участь у ході, яка пройде в Житомирі 24 серпня о 12.30 від майдану Соборного (фонтану) до майдану ім. С. Корольова.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare