Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5546
візитів всього: 479382
Прогноз погоди
Увага! Різка зміна погодних умов
11 серпня 2016 року 16:39
За інформацією Житомирського обласного гідрометцентру в найближчі дні на території області та міста очікується різка зміна погодних умов (грозові дощі, подекуди град, пориви вітру та шквали 15-22 м/с), температура повітря знизиться: нічна – на 3-6°, денна – на 10-15°.
 
Шановні громадяни! Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки, особливо під час перебування на вулиці. Намагайтеся не ходити під розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.
 
Особливо обережними варто бути під час грози, адже це природне явище є досить небезпечним і може стати причиною виникнення надзвичайних подій.
Якщо під час грози ви перебуваєте у приміщенні:
  • негайно зачиніть всі кватирки, вікна, двері;
  • вимкніть електроприлади з розетки;
  • перебувайте подалі від вікон, будь-яких металевих предметів;
  • у квартирах не користуйтеся водогоном;
  • утримайтеся від дзвінків по телефону, але якщо це необхідно — зробіть дзвінок одразу після чергового грозового розряду.
Якщо гроза застала вас на вулиці, у полі, на річці:
  • не ховайтеся у невеликих спорудах, наметах, під поодинокими деревами – краще сховатися у будь-якому заглибленні;
  • бігти до сховища слід нешвидко і злегка пригнувшись;
  • не лягайте на землю – сядьте, трохи схиливши голову;
  • вимкніть мобільний телефон;
  • складіть парасолю;
  • якщо гроза застала вас у човні на водоймі, найбезпечніше вибратися з води на берег; якщо це неможливо, то намагайтеся сидіти в човні нерухомо, витягнувши весла, а вплав слід добиратися повільно, не розмахуючи руками.
Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних.
 
Звертаємось до керівників суб’єктів господарювання усіх форм власності вжити вичерпних заходів щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з погіршенням погодних умов, забезпечення стабільної роботи транспортної інфраструктури, систем енерго-, газо-, водопостачання, зв’язку, а також інших систем житлово-комунального господарства, медичних установ та об’єктів соціальної сфери, при цьому звернути особливу увагу на стан їх енергозабезпечення та порядок відновлення енергопостачання.
 
Управління з питань НС та ЦЗН міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare