Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5526
візитів всього: 464709
Прогноз погоди
В Житомирі розпочнеться реконструкція центральних вулиць міста
9 серпня 2016 року 11:46
В рамках ремонтних робіт заплановано: капітальний ремонт вулиць: Київської (від вул. Небесної Сотні до майдану Соборного), Великої Бердичівської (від майдану Соборного до Старого бульвару) та Театральної (від вул. Бердичівської до майдану Перемоги). Вже з кінця цього тижня розпочнуться підготовчі роботи по вул. Київській. Ремонтні роботи на інших ділянках розпочнуться відразу, як будуть готові відповідні дозвільні документи.
 
«За ініціативою міського голови, яка отримала підтримку депутатського корпусу, вперше в місті за роки незалежності України відбудеться капітальний ремонт центральних вулиць міста. Крім заміни тротуарного покриття планується встановлення малих архітектурних форм, які не потрібно плутати з тимчасовими спорудами – кіосками і так далі, це урни, турнікети, квітники та інши елементи», – розповідає перший заступник міського голови Олексій Ясюнецький.
 
«Ремонт передбачає заміну повністю покриття, бортових каменів, в т.ч. конструктивної основи тротуарів. Крім того будуть встановлені нові турнікети, передбачається озеленення. Також передбачається заміна формату зовнішньої реклами вздовж тротуарів, про що вже були повідомлені власники рекламних засобів. Білбордів- широкоформатної реклами - вздовж цих тротуарів не буде, також будуть замінені або перенесені лайтпостери. Тимчасові споруди, які розташовані на цих тротуарах також запропоновано перенести», – пояснює головний архітектор міста Євгенія Черкасова.
 
Ремонтні роботи можуть викликати певні незручності для житомирян.
 
«Незручності для житомирян в першу чергу пов’язані з демонтажем старого покриття та старого борту. Частково буде змінений рух транспорту, а саме, під час ремонтних робіт, буде частково перекрита одна полоса руху для спецтранспорту. Є ймовірність того, що робити будуть проводитись в три зміни аби встигнути зробити все вчасно. Роботи, що можливо будуть проводитись після десятої години вечора, це роботи не пов’язані із залученням спецтехніки та ті які спричиняють багато шуму», – зазначає в.о. начальника управління капітального будівництва Дмитро Болейко.
 
На сьогоднішній день розроблені схема організації дорожнього руху, під час виконання ремонтних робіт.
 
Встановлення велопарковок буде здійснюватися безпосередньо об’єктами господарювання, які знаходяться вздовж цих вулиць, виключно за їх власним бажанням.
 
Також передбачене здійснення заміни світильників на  світодіодні по вулицям, по яким проводиться капітальний ремонт.
 
Ремонтні роботи планують завершити впродовж двох місяців після початку робіт.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове