Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 34
візитів сьогодні: 5558
візитів всього: 479492
Прогноз погоди
Завершується місячник з дотримання правил безпеки на воді
14 липня 2016 року 18:38
В місті організовано проведення місячника з дотримання правил безпеки на воді під час літнього відпочинку. Захід спрямований на підвищення рівня безпеки і забезпечення охорони життя та здоров'я мешканців міста. Місячник проходить в період з 15 червня по 15 липня. Про це повідомляє прес-служба Управління з питань НС та ЦЗН міської ради.
 
Станом на 13 липня 2016 року на водоймищах області вже загинуло 15 осіб, в тому числі 2 дітей. Всі вони загинули у невизначених та необладнаних для купання місцях, порушуючи елементарні правила поводження на водних об’єктах.
 
В ході місячника управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради проводяться організаційні та практичні заходи, направлені на доведення до населення основних правил поведінки на воді, необхідності їх суворого дотримання.
 
До проведення місячника долучилися управління та відділи міської ради, міська комунальна рятувальна служба на воді, власники водойм, які спрямовують свої зусилля на роз’яснення правил безпечної поведінки на воді, як дорослим так і дітям.
 
В ході місячника здійснюються перевірки водних об'єктів, які не визначені, як місця масового купання. Під час рейдів проводяться бесіди з відпочиваючими та розповсюджуються листівки щодо правил поводження на водних об’єктах.
 
Заходи місячника направлені на недопущення нещасних випадків в місцях, які обладнані для масового відпочинку людей на воді, підвищення свідомості та відповідальності мешканців міста за своє життя та здоров'я.
 
З метою запобігання нещасних випадків на водних об’єктах міста слід суворо дотримуватись правил поведінки на воді:
 
  •  перебуваючи біля водойми, ні в якому разі не вживайте спиртні напої;
  •  не залишайте без нагляду дітей;
  •  не пірнайте в незнайомих місцях та не запливайте далеко.
  •  ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах.
  •  після тривалого перебування на сонці не пірнайте у воду з розбігу, бо різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок.
Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення звертає увагу мешканців на те, що спеціально обладнані місця для проведення відпочинку на воді є тільки на території дорослого та дитячого міських пляжів та на пунктах прокату човнів.
 
Пам'ятайте! Вода не прощає ні жартів, ні легковажності.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare