Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 477208
Прогноз погоди
Житомирян навчають, як правильно управляти житловою нерухомістю
13 липня 2016 року 15:35
В Житомирі стартував семиденний семінар з управління житловою нерухомістю. Навчання проходитиме чотири дні в місті Житомирі. Після завершення 20 кращих учасників поїдуть на протягом трьох днів пройдуть  навчання до Львову.
 
В семінарі беруть участь голови ОСББ, ініціативні групи та громадяни, які цікавляться управлінням житлової нерухомості та готові взяти на себе відповідальність управляти своїм житлом, багатоквартирним будинком.
 
Учасники семінару, які пройдуть повний курс навчання отримають сертифікати державного зразка НУ «Львівська політехніка» за напрямком «Управління житловою нерухомістю». Навчання проводиться експертами Львівської громадської організації «Центр дослідження місцевого самоврядування», яка вже вісім років займається в Україні популяризацією теми створення ОСББ та управління житловою нерухомістю.
 
Метою навчальної програми є виховання конкурентного та кваліфікованого управлінця багатоквартирного будинку: пояснити людям роль та різницю між ОСББ, управителем, комунальним підприємством чи надавачем послуг з обслуговування багатоквартирного житлового будинку та роз’яснити, які завдання стоять перед кожним із них. Семінар спрямований на те, щоб навчити та дати  аудиторії необхідні знання, практичні навички, що є необхідними для ефективного управління житловим будинком – юридичні, організаційні, нормативно-правові та бухгалтерські аспекти управління багатоквартирним будинком.
 
 «Ми ставимо собі за ціль просвітницьку роботу в галузі реформування житлово-комунального господарства. Адже це одна з найскладніших проблем, що є  сьогодні в Україні. У людей відсутнє розуміння про те, що таке управління житлом і відповідальність за нього. Нові законодавчі зміни почали в людях міняти базове розуміння того, що за свій будинок необхідно дбати самостійно. Наші навчання – це відповіді на ті виклики, перед якими постає пересічний мешканець, що наважився взяти на себе відповідальність за управління власним будинком. Адже законодавчі зміни важко відслідковувати, бо немає цілісної нормативно-правової бази, а людям необхідно пояснювати де шукати відповіді», – пояснює голова правління ЛГО «Центр дослідження місцевого самоврядування» Володимир Бригілевич.
 
Окремим блоком навчання стане тема присвячена енергозбереженню.
 
«Необхідно донести до свідомості людей, те що сьогодні потрібно вкладати кошти в енергозбереження. В Україні діє державна програма, яка покликана стимулювати реалізацію таких заходів на рівні багатоквартирних будинків, також в місті Житомирі діє обласна та міська програми, за якими люди мають можливість отримати додатково компенсацію тіла кредиту та відсотків на обслуговування цих кредитів. Учасники семінару під час 4-го модулю, що проходитиме 15 липня в сесійній залі міської ради, зможуть ознайомитися з фінансовим механізмом та технічними аспектами реалізації таких проектів», – розповідає заступник директора департаменту економічного розвитку міської ради Борис Пахолюк.
 
Паралельно з семінаром, 15 липня на вулиці Михайлівській відбудеться «Ярмарок енергоефективності», де учасники зможуть більш детально ознайомитися з технологіями, які пропонуються сьогодні по державній програмі енергозбереження та «теплими кредитам» для багатоквартирних будинків.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare