Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 477302
Прогноз погоди
На круглому столі у Житомирі говорили про створення міжфракційних об’єднань «Рівні можливості» у місцевих радах
8 липня 2016 року 18:17
Круглий стіл «Рівні можливості – стандарт європейського парламентаризму» відбувся у Житомирі 8 липня. Захід проводився Житомирською обласною молодіжною громадською організацією «Паритет» спільно із ВООГО "Відкрите суспільство" (м. Вінниця) за організаційної підтримки Житомирської міської ради. До участі в засіданні були запрошені депутати Житомирської міської ради, Богунської та Корольовської, Житомирської районних рад. 
 
Основною ідеєю заходу було  інформування про мету створення та досвід діяльності міжфракційних об’єднань «Рівні можливості» у Верховній Раді України та в регіонах.
 
У вітальному слові Матвій Хренов наголосив, що ідеї рівності та справедливості стають рушійними силами прогресу на сучасному етапі.
За словами Світлани Ходакової, голови Правління ВООГО "Відкрите суспільство" (м. Вінниця), метою МФО «Рівні можливості» на місцевому рівні є об’єднання зусиль депутатів місцевих рад задля досягнення рівного становища жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства та місцевих громад. В центрі такого підходу є людина з конкретними проблемами та потребами.
 
Світлана Сулімова, депутатка 6 скликання Вінницької міської ради, розповіла про досвід формування МФО у Вінницькій області, зазначивши, що серед основних завдань діяльності є аналіз проектів та програм місцевого розвитку щодо забезпечення рівних прав і можливостей для різних верств суспільства, впровадження  ініціатив, обмін позитивними й ефективними  практиками з колегами інших областей.  Досвід діяльності такого об'єднання є в Вінницькій обласній раді та кількох міських радах Вінницької області.
 
Разом із тим, на круглому столі було розглянуто питання пошуку найбільш ефективних форм  спільних дій політичних та громадських активістів задля побудови суспільства рівних можливостей. Так, Олена Остапчук, експертка ЖОМГО «Паритет», окреслила можливості експертного потенціалу громадських організацій на користь діяльності МФО та познайомила із напрацюваннями з питань гендерного бюджетування у місті Житомирі та області, наголосивши на тому, що означена технологія є важливим інструментом забезпечення потреб жінок та чоловіків різних вікових категорій у якісних послугах, які надаються в різних сферах.
 
Створення міжфракційних депутатських груп «Рівні можливості» у місцевих радах всіх рівнів є важливим кроком до євроінтеграції, відповіддю на задекларовані державою як у  міжнародних документах, так і національній законодавчій базі зобов’язань забезпечувати гендерну рівність та рівні можливості для чоловіків і жінок у сфері зайнятості, освіти, економічної та громадсько-політичної діяльності, у процесах прийняття  рішень.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare