Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 38
візитів сьогодні: 5546
візитів всього: 475703
Прогноз погоди
Конференція «Спілки Вірмен України» відбулася у Житомирі
4 липня 2016 року 12:51
В Житомирі відбулася ІІ квартальна конференція громадської організації «Спілка вірмен України», у якій взяли участь представники міської та обласної влади, Надзвичайний і Повноважений посол Республіки Вірменія в Україні Андранік Манукян та голови вірменських общин з всіх областей України.
 
Такі конференції є постійними, їх мета полягає у обговоренні та вирішенні проблем, а також контролі за діяльністю вірменських общин. Житомир вперше став центром проведення подібного заходу.
 
«Ми вдячні місцевій владі за те, що вона тісно співпрацює з вірменською громадою. Вірмени, які проживають в Україні, є повноправними громадянами цієї держави. І вірменський народ завжди вважав український народ – братським. Вірмени впродовж 10-ти століть стояли пліч-о-пліч з українським народом, спільно боролися проти завойовників і будуть продовжувати це робити й надалі», – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Вірменія в Україні Андранік Манукян.
 
В рамках конференції почесними знаками ГО «Спілка Вірмен України» нагородили представників спілки, громадськості та влади міста Житомира, серед яких міський голова Сергій Сухомлин, заступник міського голови Олексій Ясюнецький та депутат міської ради Петро Рудь.
 
Спілка вірмен звернулася до представників влади міста із проханням посприяти виділенню землі для будівництва церкви та встановлення пам’ятного знаку Хачкара.
 
«З боку влади немає жодних проблем. Наша головна мета уникнути міжетнічних конфліктів. Ми маємо задовольнити культурні потреби і вірмен, і азербайджанців, і інших національних товариств», – пояснює заступник міського голови Олексій Ясюнецький.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове