Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5532
візитів всього: 482240
Прогноз погоди
Головам ОСББ нагадали про необхідність підготовки будинків до опалювального сезону та розповіли про додаткові повноваження
1 липня 2016 року 17:33
Нарада з головами ОСББ Житомира відбулася 1 липня. Присутнім розповіли про особливості підготовки до опалювального періоду, організацію безпеки у будинках та біля них, а також роз’яснили про повноваження, якими виконком нещодавно наділив ОСББ.
 
За інформацією начальника управління муніципального розвитку Житомирської міської ради Артема Ражева, у місті зареєстровано 175 об’єднань власників багатоквартирних будинків, з них 104 – в поточному році.
 
"Для підготовки до зими, у будинках потрібно провести промивку внутрішньо-будинкової системи опалення, гідравлічне випробування, ревізію грязевиків, ревізію воздухозбірників, ізоляцію трубопроводів та інші заходи відповідно до «Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду. Крім того, необхідно підписати акти готовності житлових будинків до роботи в осінньо-зимовий період і скласти паспорт на будинок. Ці паспорти повинні підписувати «Теплокомуненерго», голова правління та «Держгірпромнагляд». Тому що якщо будинок не буде підготовлений до пуску тепла, теплоносій до нього подаватися не буде", - наголошувалося під час наради.
 
Також представникам ОСББ роз’яснили, що відповідно до рішення виконавчого комітету об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків доручили приймати  заяви про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання/перебування  громадян з подальшою передачею їх до Управління ведення реєстру територіальної громади Житомирської міської ради для внесення відповідних змін до реєстру. Також ОСББ доручили видавати довідки про склад сім’ї або зареєстрованих у квартирі/будинку, акти та інші відомості. Як правильно це робити головам ОСББ також повідомили під час наради.
 
Про організацію безпеки у будинках та на прилеглих до них територіях головам ОСББ розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Дідківський.
 
«По перше, голови ОСББ повинні постійно на зв’язку, щоб ми могли їм оперативно довести інформацію, яка є обов’язковою до виконання. Крім того вони повинні контролювати стан дерев, розташованих на подвір’ї,  взимку – вирішувати питання з бурульками, також забезпечувати перевірку елементів будинку, які можуть зірватися у разі сильного вітру.  Також увага повинна приділятися пожежній, техногенній безпеці, та роботі газовими приладами. А головне завдання керівника будинку, не просто контролювати всі ці речі, а й навчити цьому інших мешканців», - зазначив Микола Дідківський.
 
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare